NRK Meny
Normal

Fokus på næringsliv og arbeidsplasser

I kveld er det duket for nok et folkemøte i regi av NRK Sápmi. Nå kan også DU delta med spørsmål direkte til troms-politikerne.

Kaianlegget ved Manndalen Sjøbuer i Kåfjord i Nord-Troms.

Næringsliv og arbeidsplasser er tema for folkemøtet i Kåfjord.

Foto: Dan Robert Larsen / NRK

Folkemøtet avholdes i Manndalen i Kåfjord i kveld klokken 18. Næringsliv og arbeidsplasser er gjengangere i alle valgkamper, så også i denne.Thor Thrane er debattleder og gleder seg til å høre hvilke tanker politikerne har om utviklingen av utkantstrøkene i Troms.

– Ofte er det jo utenfor byene og sentrale strøk at mangelen på arbeidsplasser er størst, og det er også her de offentlige arbeidsplassene forsvinner først. Det blir interessant å høre om politikerne har lovnader om nye arbeidsplasser til kommuner som sliter.

  • Mer om valget finner du her .

Oppdrett i fremmarsj

Også næringspolitikk vil bli et viktig tema på møtet. I hele Nord-Norge er oppdrettsnæringen i rask fremmarsj, og i Nord-Troms har etableringen av oppdrettsanlegg skapt konflikter.

Lokale fiskere mener oppdrettsnæringen legger beslag på de beste områdene i fjordene. Også politikerne har oppdaget at oppdrettsnæringen gir liten avkastning til en slunken kommunekasse.

Thor Thrane

Debattleder Thor Thrane vil høre politikernes visjoner for Troms.

Foto: Eilif Aslaksen / NRK

– Det blir spennende å høre politikernes tanker om hvordan dette kan løses, sier debattlederen Thor Thrane.

Still spørsmål via sms

Alle de politiske partiene vil være representert på folkemøtet, og Thor Thrane er glad for at partiene sender sine fremste fylkespolitikere.

Selv om du ikke kan være tilstede i Kåfjord, kan du likevel stille spørsmål eller komme med kommentarer via SMS, som da debattlederen bringer videre til politikerne.

Dette gjør du på følgende måte: skriv kodeord sami, mellomrom og ditt spørsmål/kommentar og send det til 1987.

– Vi inviterer folk til å stille sine spørsmål til politikerne. Det er jo folket som kjenner forholdene og utviklingen i sin kommune best, og kanskje kommer med de beste spørsmålene, poengterer Thor Thrane.

Folkemøtet starter i kveld klokken 18.00 – 20.00 på Senter for nordlige folk i Manndalen. Det er også mulig å følge møtet både på nett og på DAB.