NRK Meny
Normal

Flyttinga av Johanne vil dra ut i tid

Flyttinga av beboerne ved omsorgssenteret på Storjord i Tysfjord vil nok dra ut i tid. Kommunestyret i Tysfjord vedtok i dag å utsette flyttingen av beboerne inntil de finner en løsning som er tilfredsstillende.

Flyttinga av Johanne Holm og de andre beboerne ved omsorgsboligene på storjord vil dra ut i tid

Flyttinga av Johanne Holm og de andre beboerne ved omsorgsboligene på Storjord vil dra ut i tid

Foto: Sander Andersen / NRK

I bokstavelig forstand i tolvte time vedtok kommunestyret i Tysfjord å utsette flyttingen av beboerne ved omsorgssenteret på Storjord i Tysfjord til Drag slik som forespeilet i formannskapets forslag til budsjett for 2015. En tilfredsstillende løsning må først på plass.

Vedtaket kom etter et kommunestyremøte som da hadde vart i tolv timer.

Tysfjord kommune er ifølge Fylkesmannens krav forpliktet til å ta inn 13 millioner av tidligere underskudd, og et av forslagene fra formannskapet var å flytte de syv brukerne ved omsorgssenteret på Storjord 35 kilometer til Drag, og bosette dem i temporære løsninger der.

Imidlertid fikk dette forslaget et vedtak i dagens kommunestyre om at de ikke flyttes før en løsning er på plass som ivaretar alle forskrifter og krav som stilles. Når en løsning er på plass skal dette opp i kommunestyret igjen for endelig vedtak.

Ordfører Tor Asgeir Johansen sier i en kort kommentar at flyttingen av de heldøgns omsorgsplassene fra Storjord til Drag kan dra ut i tid, uten at han vil forespeile noe tidsperspektiv.

– Å finne tilfredsstillende løsninger kan ta tid.

Etter det NRK erfarer vil flytting neppe skje i løpet av 2015.

Les også: – Hvorfor skal de spare penger på oss?

For første gang ble kommunestyret i Tysfjord "streamet" via nett-TV. Dagens møte finner du som opptak på kommunens hjemmeside.

Les også: Derfor er det økonomisk krise i Tysfjord

Les også: Tysfjord foreslår å kutte 10 årsverk – kan ramme barn og eldre