Flytter fotball EM

Tre måneder før fotball EM skulle spilles i London og på Isle of Man, har Conifa nå flyttet hele arrangementet.

Conifa World Cup 2014

Nå flyttes Conifa EM fra London/Isle of Man. Her fra Conifa VM sommeren 2014.

Foto: Sergey Gavrilov/NRK / NRK

FA Sápmi var et av lagene som i begynnelsen var invitert til dette mesterskapet, men som ikke fikk bli med.

I begynnelsen av februar gikk det globale styret i Conifa inn for å flytte gruppespillet i mesterskapet til London, mens plasseringskamper og sluttspillet skulle gå på Isle of Man.

Nå, tre måneder før mesterskapet, har Conifa gått inn for å flytte hele mesterskapet til Budapest i Ungarn.

– Det var nære på at alt ordnet seg med London/Isle of Man alternativet, men når vi ikke fikk alt på plass der, tok vi i mot tilbudet fra Budapest, sier Conifa president Per-Anders Blind.

Ungarske regjeringen støtter

Nå kommer The ConIFA European Football Cup 2015, som er det offisielle navnet på sommerens EM, til å bli arrangert av Szekely Land FA i Ungarn.

Conifa skriver at den ungarske regjeringen støtter arrangemenet økonomisk og alle deltakerlandene er med på at arrangementet skal flyttes.

– Vi føler at denne beslutningen om å flytte er gjennomtenk og med den støtten som kom fra de 12 lagene som deltar, var beslutningen enkel, sier Blind.

Samme tidsrom

Mesterskapet kommer til å spilles fra 13. juni med finaler 21. juni, som tidligere planlagt,

– Jeg tror ikke vi har for strenge arrangementskrav, men lærdommen fra tidligere turnering er at vi må ha lokal forankring og økonomisk sikkerhet, forklarer Conifa presidenten.

Conifa president Per-Anders Blind

Conifa president Per-Anders Blind mener de ikke hadde andre muligheter, sommerens EM måtte flyttes av økonomiske årsaker.

Foto: Kjell Are Guttorm / NRK

På Conifas hjemmeside skriver de at mesterskpet på Isle of Man ble flyttet fordi tidigere lovnader fra arrangørene ikke ble oppfylt, som den økonomiske biten som måtte på plass.