Feiringen utenfor lavvuen ved Grand Hotel i Cannes må utvilsomt kalles en suksess.
Rundt 200 mennesker gaflet i seg spesialiteter laget av forskjellige fiskeslag, rein og andre råvarer som finnes i Norges nordligste fylke.
Mesterkokker
Mesterkokken Gunnar Hvarnes fra Gastronomisk institutt er en av de som har stått bak lekkerbisknene. Råvarene er sikkert kjente for mange, men måten de er laget på er nok heller fremmed for de fleste.
- Dette er veldig flotte råvarer å jobbe med. Det er første gangen jeg jobber med reindyrskjøtt. Vi har blant annet brukt tørket reinhjerte. Dette minner meg litt om kalvetunge, sier gourmetkokken.
Det er ”Look to Norway” som står bak arrangementet. De hadde invitert diverse gjester fra film- og reiselivsbransjen. I tillegg kom det mange andre gjester som følte seg lokket av den store hvite lavvuen.
Tørket reinhjerte i lefse
Vi fikk Aftenpostens filmanmelder Per Haddal til å lage en vurdering av dagens lunsj. Han er i Cannes for 33. gang, som forøvrig også er hans siste som journalist. Snart går den kjente kulturjournalisten av med pensjon.
- Her i Cannes har jeg nok spist kirsebær med de store mange ganger. Men det er jo ikke bare de store man møter under en slik festival, forklarer Per Haddal.
Han gir lunsjen beste karakter – terningkast seks. Selv om han understreker at mat absolutt ikke er det han kan mest om her i verden.
- Dette er vel en av de beste lunsjene jeg har spist her i Cannes. Jeg likte spesielt tørket reinhjerte i lefse. Den var utrolig god, sier Per Haddal.
Trodde på en toer
Mesterkokken Gunnar Hvarnes er overrasket når han hører Per Haddals dom over dagens lunsj.
- Jeg vil vel tippe på en svak toer, sier Hvarnes før vi røper hva Haddal har sagt.
- Det et jo flott. Det hadde jeg ikke trodd, sier den mesterlig dyktige mesterkokken Gunnar Hvarnes fra Gastronomisk institutt.