NRK Meny
Normal

Skifter navn: Nordkalottfolket

Toril Bakken Kåven ble valgt inn på Sametinget for Finnmarkslista. Nå bytter lista til Nordkalottfolket.

Toril Bakken
Foto: Eilif Aslaksen / NRK

– Vi har lenge fundert på hva vi skal hete, og er nå kjempeglad for å ha skiftet listenavn til Nordkalottfolket. Det er to grunner til navnebyttet. For det første, Finnmarkslista kom i stand i siste liten før forrige valg, og vi valgte da et enkelt navn som en start, skriver hun i pressemelding.

– Sammenblanding

Hun opplyser at de nå jobber med å klargjøre ny liste til sametingsvalget. Fristen for å lever inn lister går ut 31. mars. Nordkalottfolket har sin liste klar mandag.

LES OGSÅ: Viktige datoer

Bakken Kåven forteller at mange har påpekt at Finnmarkslista ble brukt på en liste til stortingsvalget.

– Det ble litt sammenblanding. For det andre bestemte vi oss for å stille liste til denne valgperioden, og da går valgkretsen over to fylker. Dette krever et annet navn, forteller Toril Bakken Kåven.

Her er valgkretsen hvor Nordkalottfolket stiller liste.

– Nydelig navn

Hun synes Nordkalotten er et nydelig navn.

– Det forteller noe om den felles historien vi har her i nord. Dette har vi alltid vært opptatt av; vi er flere folkegrupper som lever sammen på Nordkalotten, vi har mer felles historie og kultur enn det vi har med Sørnorge. Det samiske, kvenske og norske er tett vevd sammen i nord. Vi representerer nordkalottfolket, og det gir oss et kjempebra utgangspunkt for å utvikle politikken videre, og kanskje favne større etter hvert, sier hun.