NRK Meny
Normal

– Gir meg ekstra motivasjon og energi

Håvard Klemetsen fra Kautokeino fikk i helgen Finnmark idrettskrets hederstegn for aktiv innsats. Dette er den høyeste utmerkelsen man kan få innen aktiv idrett Finnmark.

Fikk hederstegn for aktiv innsats

Geir Knutsen, Håvard Klemetsen og Rolf Rantala fikk i helgen hederstegnet av Finnmark idrettskrets.

Foto: Elvi Rosita Norvang / NRK Sápmi

Håvard Klemetsen
Foto: Elvi Rosita Norvang / NRK Sápmi

– Det var veldig trivelig når jeg fikk vite at jeg skulle bli tildelt hederstegnet. Det er jo den høyeste utmerkelsen man kan få innenfor aktiv idrett i Finnmark. Og da er det jo veldig trivelig at man blir satt pris på, jeg må innrømme at det varmer litt ekstra, sier Klemetsen.

Klemetsen sier at det er artig å få hederstegnet mens han fortsatt er aktiv.

– Det var veldig artig å få dette hederstegnet mens jeg fortsatt er aktiv. Og det viser jo bare at jeg har gjort noe riktig og noe bra de siste årene. Så det gir meg litt ekstra energi og lysten til å gjøre den jobben som kreves som står foran meg for å fortsette å prestere, sier han ydmykt.

Håvard Klemetsen

Håvard Klemetsen med Hederstegnet.

Foto: Ellen Aina Eira

Enkelt å gi hederstegnet til Klemetsen

Organisasjonssjef i Finnmark idrettskrets, Trond Østgård, sier at det var veldig enkelt å gi hederstegnet til Klemetsen.

Stående applaus

Stående applaus da hederstegnet ble utdelt.

Foto: Elvi Rosita Norvang / NRK Sápmi

– Han har vært klubbmester, kretsmester, Nordnorsk mester, norgesmester, verdensmester og olympisk mester. Og det sier jo alt, er det virkelig noen som har lagts spor etter seg i Finnmarksidretten, så er Håvard Klemetsen en av dem som har gjort det, sier han.

To andre fikk også hederstegnet, og det var Geir Knutsen og Rolf Rantala.

– Geir Knutsen fikk også hederstegnet for aktiv innsats. Han er en markant person i Finnmark idrettskrets. Han hadde sin aktive karriere innen volleyball da Båtsfjord sportsklubb ble både norgesmestere og cupmestere i volleyball, og de deltok også internasjonalt. Og han har vært både utøver og trener for det laget, sier Østgård.

– Det tredje hederstegnet gikk til Rolf Rantala. Han er en friidrettens mann. Han har selv vært aktiv, før han senere ble en av lederskikkelsene innenfor friidrettsmiljøet i Alta og Finnmark. Han har blant annet satt i gang Sandfalljogget og andre arrangementer. Han deltar også aktivt på klubb og kretsplaner når det gjelder tilrettelegging for friidrett, forteller Østgård.