Er du Sápmis nye superstjerne?

Fem ungdommer får mulighet til å fremføre sin egen låter på årets Márkomeannu Festival, da de leter etter unge uetablerte musikere som sitter på en musikerdrøm.

Márkomeannu 2013

Har du lyst til å opptre på festival til sommeren? Nå kan du få muligheten til nettopp det, ved å sende inn en demo til Márkomeannu.

Foto: Vaino Rensberg / NRK

For å få muligheten til å være med på Nuoraid Sessions, som er navnet på prosjektet, må du sende inn en kort demo til Márkomeannu. En jury vil velge ut hvem som får være med i Nuoraid Sessions, og hvem som får opptre under Márkomeannu.

– Márkomeannu ønsker å gi en scene til uetablerte unge musikere som har et ønske om å skape ny musikk i Sápmi. Som ungdom er det ikke alltid lett å skulle nå frem med egen musikk. Det krever mye jobb, og det er mange som ikke har tilstrekkelig med tid til å jobbe med musikken, skriver festivalleder Marita Eilertsen i en pressemelding.

Finne talenter

Ungdommene og musikerne skal møtes to ganger før Márkomeannu. Det første møtet er på våren 2016, der de i én uke skal starte arbeidet mot målet, en konsert på Márkomeannus hovedscene. Ungdommene møtes igjen uken før Márkomeannu, hvor de får muligheten til å øve og ferdigstille sine låter.

- Jeg er glad for at vi får muligheten til å hjelpe disse unge talentene som finnes rundt omkring, ved å gi dem en sjanse til å få formidlet musikken sin. På den måten gi dem et godt utgangspunkt for å kunne fortsette med musikken sin, forteller produsenten for Nuoraid Sessions, Svein Schultz.

(artikkelen fortsetter under bildet)

unge får mulighet å fremføre egne låter på hovedscenen.

Festivalen Márkomeannu vil hjelpe unge talenter opp og frem.

Foto: Eirik Nikolai Heim

Festivalleder, Marita Eilertsen, understreker at terskelen for å sende inn demo er lav.

- Film deg selv med mobilen din, ta opp lyd på maskinen, alt kan brukes så lenge vi får en smakebit av hva du har å komme med. Er du mellom 15 og 25 år, og har interesse for musikk - ønsker vi veldig gjerne at du sender inn et bidrag til oss før 20.mars!

Etablerte musikere

Nuoraid Sessions profesjonelle musikere vil bestå av Svein Schultz på bass, Roger Ludvigsen på gitar, Jakop Janssønn på trommer, og Stein Austrud på keyboard.

Svein Schultz har blant annet et langt samarbeid med Mari Boine, i tillegg til å ha vunnet Amandapris for beste filmmusikk til Kautokeinoopprøret. Roger Ludvigsen har spilt med Mari Boine i mer enn 25 år. Jakop Janssønn ble utdannet fra musikkhøyskolen for et par år siden. Han spiller blant annet med Elle Márjá Eira, Avantgong og Papirfly. Stein Austrud spiller med d'Sound, og har både spilt og vært kapellmester i Sami Grand Prix i mange år. Han produserte også Ann Mari Andersens CD-utgivelse "Ándagassii".