Favoritten innfridde - vant Saami Ski Race

Daniel Strand (Tverrelvdalen IL) fra Alta vant langløpet Saami Ski Race. Han gikk 90 kilometer på fire timer og 15 minutter. Emelie Kristoffersen (Alta) vant dameklassen.

Daniel Strand vant Saami Ski Race 2017

FØRSTEMANN: Vinneren av Saami Ski Race får ikke bare heder og ære, men også en pengepremie på 900 Euro. Her krysser Daniel Strand mållinja som førstemann.

Foto: Anne Keskitalo-Hohti

Daniel Strand

Daniel Strand har de siste årene kjempet helt i toppen av Saami Ski Race. I år fikk han omsider krysse mållinja først i Hetta.

Foto: Privat

Etter seks forsøk lyktes Strand å krysse mållinja først i Hetta i Nord-Finland. Han har alltid endt blant de fire beste i dette rennet, og var en klar favoritt til å vinne lørdag, i og med at fjorårets vinner Petter Eliassen ikke deltok.

Løpere fra Alta har tradisjonelt hevdet seg godt i dette langløpet. Årets Sami Ski Race var intet unntak i så måte.

Emilie raskest av damene

Andreplassen i herreklassen på 90 kilometer ble nemlig besatt av Altaværingen Magne Henriksen, som kom å mål i underkant av halvannet minutt bak Strand.

Kvinneklassen på den lengste etappen vant Emilie Kristoffersen, også hun fra Alta, med tiden 4.41.13. På de neste plassene fulgte Amalie Triumf og Emma Krogh Pedersen.

Emilie Kristoffersen

GRENSEPASSERING: Vinner av kvinneklassen Emilie Kristoffersen i fint driv rett etter passering av den norsk-finske grensen.

Foto: Paula Alatörmänen

300 påmeldte

Saami Ski Race går fra Kautokeino i Indre-Finnmark til den finske nabokommunen Enontekiö, med målgang i Hetta.

Her kan du se resultater fra alle tre distansene i Saami Ski Race 2017.

Det var i overkant av 300 påmeldte til årets renn, og omlag halvparten av skiløperne gikk den lengste distansen. Løperne kan velge mellom tre distanser: 30 km , 60 km og 90 km.

Fjorårets vinner av Saami Ski Race, Petter Eliassen, tok en suveren seier i Reistadløpet lørdag.

Fra Saami ski race i 2011

KRAFTPRØVE: Saami Ski Race er populært skirenn fra Norge til Finland, der også norske landslagsutøvere har deltatt. Bildet er fra rennet i 2011.

Foto: SSR / Pressebilde