NRK Meny
Normal

Farmen-Mikkel vil inn på Sametinget

Leder for Kautokeino-Høyre tror han går rett inn på Sametinget.

Mikkel Isak Eira
Foto: Vanja Ulfsnes / NRK

Mikkel Isak J. Eira er foreslått som førstekandidat for Ávjovári valgkrets av Kautokeino Høyre.

Farmen-Mikkel er takknemlig for å bli foreslått som førstekandidat. Han tror ikke han er valgt på grunn av sin kjendisstatus. Han tror derimot han er foreslått siden han har jobbet mye med samisk idrett og reiselivet.

– Disse to feltene er mine hjertesaker. Idretten i Sápmi har store utfordringer, og de trenger mer støtte fra Sametinget for å ikke forsvinne. Reindrifta og reiselivet har et stort potensiale. Jeg skal jobbe hardt for å få disse to næringene til å samarbeide bedre, sier Eira.

Til problemet med altfor stort reintall har han følgende kommentar:

– Det finnes bare en løsning på problemet med altfor høy reintall. Det må slaktes mer. Denne saken skal jeg også jobbe med dersom jeg kommer meg inn på Sametinget, sier Eira.

– Han kan kapre flere velgere

Leder Nils H. Henriksen for Kautokeino Høyre tror at Eira kan senke mange stemmer siden han er president i Samisk fotballforbund og er involvert i turistindustrien.

– Vi har ikke foreslått Farmen-Mikkel som førstekandidat siden han er kjendis. Men jeg tror at han kan kapre flere velgere siden han har et kjent ansikt, sier Henriksen.

Ávjovári valgkrets består av lokallagene til Karasjok, Kautokeino og Porsanger kommune. Valgkretsen har tilsammen 3521 manntallsførte.