Får nå trene seg opp på heimplassen

– Jeg må kjempe meg tilbake til et normalt liv igjen, og det er så bra at man også får gjøre det på heimplassen, sier Inge Olsen fra Tysfjord.

Inge Olsen (26) gleder seg sammen med fylkesråd Odd Eriksen over at han får trene på heimplassen
Foto: Sander Andersen/NRK

Olsen var, sammen med over 100 andre, med på åpningen av det splitter nye treningssenteret til Tysfjord ASVO på Drag i dag. Åpningen ble foretatt av fylkesråd i Nordland Odd Eriksen. Også sametingsråd Jørn Are Gaski var til stede.

Hjerneslag

Inge Olsen ser fram til å ta lokalitetene og apparatene i bruk for å bidra til å trene seg opp etter at han ble rammet av hjerneslag i januar i år. 26-åringen var da i full jobb, og fast representant i blant andre kommunestyret i Tysfjord.

Den fatale sykdommen lammet halve kroppen, og nå kjemper han seg tilbake til et normalt liv igjen. Olsen anser treningssenteret for å være et av tilbudene han kan benytte seg av når han er hjemme.

Kjempe seg tilbake

– Det er jo noe av det jeg jobbet med når jeg var frisk, og det er kjempebra å se at Drag får et slikt tilbud. Jeg er i en slik situasjon at jeg må kjempe meg tilbake til et normalt liv igjen. Fysisk aktivitet er jo noe jeg har vært opptatt med hele livet, og dette bidrar jo i min egen kamp for å få leve et normalt liv igjen, sier Inge Olsen.

Dette bidrar

Olsen får både et vennlig håndtrykk og ord med på veien fra fylkesråd Odd Eriksen.

– Det er veldig viktig å trene deg opp til det du var før du ble rammet av sykdommen, så jeg er veldig glad for at dette kan være med på å bidra til at du kommer tilbake igjen, sier Odd Eriksen.

Både Nordland fylkeskommune, Tysfjord kommune og Sametinget har bidratt økonomisk til dette unike tilbudet, som i tillegg til selve treningslokalene, også inneholder en velværeavdeling med frisør, massasjetilbud, SPA og badstu.