Hopp til innhold

Får 11,5 millioner kroner

Tidlig innsats for de yngste i skolen er det neste store løftet i skoleverket, sier Kent Gudmundsen, Stortingsrepresentant for Troms Høyre. Kommunene i Troms vil få 11,5 millioner kroner til fordeling for tidlig innsats i skolen i neste års statsbudsjett. Det skal sikre oppfølging av minste elevene slik at de lærer seg lese og skrive.

Korte nyheter

 • Gorgonzola trekkes fra Coop-butikker

  «Gorgonzola piccante D. O. P» fra Italia trekkes fra Coop-butikker. Årsaken er funn av listeria i ost som er distribuert til flere land, blant annet Norge.

  – Produktet er solgt videre til alle Coop-butikker, samt restauranter og grossister, opplyser Mattilsynet i en pressemelding.

  Listeria er en bakterie som kan føre til svært alvorlig sykdom hos både mennesker og dyr. Bakterien kan vokse i lave temperaturer og dør ikke av frysing.

  Det er høyere risiko for alvorlig sykdom for gravide og mennesker med nedsatt immunforsvar.

  Importøren ber dem som har kjøpt produktet, om å kaste det eller levere det tilbake til butikken, skriver Mattilsynet.

 • EU-forskarar: Global varmerekord blei slått på søndag

  Den globale snittemperaturen søndag var den høgste som er registrert nokosinne, ifølge foreløpige tal frå klimaovervakingstenesta til EU. Det melder NTB.

  Førre tilsvarande rekord blei sett i fjor, og fekk truleg berre stå i litt over eit år.

  Marginane for å slå varmerekorden er små, men klimaovervakingstenesta C3S stadfestar til Reuters at rekorden vart slått.