Fant ikke grunnen til røykutvikling i tunnel

Politiet sier at det ikke var mulig å finne årsaken til hvorfor det ble oppdaget røyk i Nordnestunnelen. I underkant av 30 personer måtte bringes i sikkerhet etter det man fryktet var branntilløp.

Brannvesenet sjekker røykutviklinga i Nordnestunnelen

BRANNVESENET RYKKET UT: Da brannvesenet kom til stedet var det ingen i tunnelen, ifølge politiet, for bygningsledelsen hadde allerede evakuert tunnelen.

Foto: Klemet Anders Sara / NRK

– Det ble ikke funnet ut noen årsak til røykutviklingen, så vi står uten noe svar på det, sier operasjonsleder i Troms politidistrikt, Roy Tore Meyer, til NRK.

Tidligere i dag ble det oppdaget røykutvikling i Nordnestunnelen i Kåfjord i Troms. Tunnelen er under konstruksjon, og et sted mellom 20 og 30 arbeidere ble evakuert.

– Det første vi gjør i en sånn situasjon er evakuering, og så ringer vi brannvesen, så får dem sjekke hva det er som har skjedd, fortalte Vegvesenets byggeleder for Nordnestunnelen, Bjørn Roar Mannsverk til NRK tidligere i dag.

Ansiktsbilde av Bjørn Roar Mannsverk

SIKKERHET I HØYSETET: Vegvesenets byggeleder for Nordnestunnelen, Bjørn Roar Mannsverk, sier at evakuering er første prioritet ved fare for brann i tunnel.

Foto: Klemet Anders Sara / NRK

Byggelederen fortalte at de tre av arbeiderne, som oppdaget røykutviklingen, ble sendt til legesjekk.

– Det er for sikkerhetsskyld, sa Mannsverk, som kan bekrefte at brann i tunnel er svært alvorlig, og derfor må evakuering gjennomføres først.

Arbeidet med Nordnestunnelen kom i gang igjen noen timer etter evakueringen.