NRK Meny
Normal

Hotellgjester vekket av falsk alarm

Like over midnatt ble gjester ved Scandic hotell Karasjok vekket da alarmen ble utløst natt til torsdag. Alarmen ble utløst tre ganger i løpet av 20 minutter.

Scandic hotell Karasjok

En falsk alarm ved Scandic hotell i Karasjok natt til torsdag skapte forvirring blant gjestene.

Foto: Heaika Nilsen Skum / NRK

Gjestene kom seg raskt ut av rommene, og samlet seg i resepsjonsområdet.

– Hva skjer, er det virkelig brann eller er dette en brannøvelse, var det spørsmålet flere av gjestene spurte.

Andre gjester kunne også fortelle at de hadde luktet røyklukt i gangene. Hotellets brannvernleder, Toivo Laiti, kunne imidlertid berolige gjestene med at det ikke var noen brann, til tross for at noen gjester mente å ha luktet røyklukt. En eldre gjest, som kom løpende fra sitt rom og ut i gangen, sa at han trodde at det var han egen pacemaker som ga hjertestansalarm.

Feil i sprinkleranlegg

Laiti forteller til NRK Sápmi at alarmen ble utløst av feilmelding som følge av trykkfall i overrislingsanlegget. Hotellet er i gang med renovering av dusjrommene, noe som kan ha uløst alarmen.

– Alarmen var utløst lokalt på hotellet, og medførte derfor ingen brannutrykning, og gjorde at situasjonen etterhvert roet seg, sier Laiti. Han forrteller at hotellet aldri tidligere har opplevd slike feil på anlegget. Over en perode på rundt 20 minutter ble alarmen utløst hele tre ganger.

Beroliget gjestene

Vaktmesteren sjekket hele hotellet uten å finne noen årsak til hvorfor alarmen ble utløst

– Feilen ligger sansynligvis i serviceområdet, eller i området rundt restaurant og resepsjon, sier Laiti.

På spørsmål om gjestene lunne føle seg trygge, svarte Laiti i natt at det neppe vil komme flere slike alarmer nå i natt, og gjestene trygt kunne gå tilbake til rommene sine.