NRK Meny
Normal

200 medlemmer i fagforbundet: Boikott Tana Arbeiderpartiet

Tana Arbeiderpartiet og Fagforbundet Tana  har hittil gått hånd i hånd, men nå oppfordrer fagforbundet velgerne om å boikotte partiet.

Hovedtillitsvalgt i Fagforbundet Tana

Hovedtillitsvalgt i Fagforbundet Tana Reidar Varsi, oppfordrer sine 200 medlemmer om å boikotte Arbeiderpartiet.

Foto: Marianne Johnsen / NRK

- Årsaken til dette er at Tana Arbeiderparti med samarbeidspartnere har vært på kollisjonskurs med Fagforbundet Tana. Gang på gang opplever vi motstand, istedenfor det motsatte, skriver Reidar Varsi, hovedtillitsvalgt i fagforbundet, i en pressemelding.

GULDAL: Reidar Varsi

- Stem på noen andre

Til vanlig oppfordrer Fagforening Tana velgere til å stemme på partier på venstre siden.

Men etter gårsdagens styremøte anses ikke Tana Arbeiderpartiet som samarbeidsparntere.

- Stem på noen andre, sier Varsi.

- AP nedlegger arbeidsplasser

Spesielt en sak har irritert fagforbundet.

- Arbeiderpartiet vil overføre ansatte fra Tana kommune til Nesseby kommune. Vi  frykter tapte arbeidsplasser, ingen økonomisk gevinst og svekket tjenestetilbud. I verste fall kan opptil 10 sikre arbeidsplasser nedlegges i Tana, frykter Varsi.

Fagforbundet føler også at de er overkjørt i andre saker.

- De vil svekke institusjonstilbudet til eldre og syke. Gi rådmannen nærmest uinnskrenket makt, som resulterer i skjev maktfordeling og la folk jobbe ufrivillig deltid i den offentlige sektoren.

- Feilaktige opplysninger om AP

Det var Arbeiderpartiet som grunnla Fagforbundet LO.

Frank Ingilæ, ordførerkandidat for Tana Arbeiderparti er sjokkert over fagforbundets oppfordring. Spesielt ryster det han fordi flere av han partikolleger sitter forbundets styre.

HØR: Frank Ingilæ

- Jeg er veldig skuffet, fordi jeg tror at en del av boikotten er basert på feilaktige opplysninger hovedtillitsvalgt har gitt til forbundet. Det som står i pressemeldingen er fullstendig feil. Vi skal ikke flytte ti stillinger til Nesseby. Det har bare vært snakk om at to i Tana kommune skal jobbe i et felles økonomi kontor.

- Dette skader Arbeiderpartiet

Fagforbundet Tana med over 200 medlemmer er den største arbeidstakerorganisasjonen i Tana..

Ingilæ frykter denne boikott-oppfordringen fra fagforbundet kan ødelegge for Arbeiderpartiets valg.

- Man blir jo selvfølgelig litt bekymra når det sendes ut en slik pressemelding som er feilaktig på mange punkter. Det vil være til skade for Arbeiderpartiet, sier Ingilæ.