NRK Meny
Normal

Brudgommen fikk full fangst

Drømmebryllupet startet med en enkel side på Facebook. Nå er de endelig mann og kone.

Kevin Guttormsen og Marie Veronika Karlsen

Endelig fikk han full fangst, men det var med god hjelp fra nettstedet Facebook, skryter Kevin Guttormsen med sin kone Marie hengende fast i enden av snøret.

Foto: Johan Mathis Gaup

Etter å ha vært forlovet i nesten syv år, fant Marie Veronika Karlsen (23) og Kevin Guttormsen (25) at tiden var inne for å gifte seg. Det unge paret fra Alta ønsket seg et skikkelig samebryllup, men uten full jobb var ikke utsiktene for drømmebryllupet veldig store.

Men slike problemer krever kreative løsninger, og en egen side på facebook ble redningen. Sist lørdag gav de hverandre sitt ja og feiret med et ekte samisk bryllup med mange gjester og alt som hører til.

Det unge giftesyke paret var noe spent da de opprettet en egen side der de annonserte etter hjelp fra familie, slekt og venner for å kunne realisere sitt drømmebryllup. Og responsen uteble ikke.

– Det er litt vilt egentlig hvor mye respons vi fikk. Utrolig mange har stilt opp på alt fra det materielle til det å lage mat, servere, rydde og så videre. Vi er utrolig takknemlig og det varmer innerst inne, sier den nybakte bruden Marie Veronika til NRK Sámi Radio.

Det er mange som har fulgt det unge paret på bryllupssiden på Facebook. Her kan også du besøke siden til Marie Veronika og Kevin.

– Helt perfekt

Det lykkelige paret hadde stjerner i øynene hele bryllupsdagen og tok seg tid til å takke hver og en, av både gjester og hjelpere. Et par hundre gjester hadde funnet veien til klubbhuset i Tverrelvdalen i Alta for å hylle det modige paret.

– Jeg synes de er kjempemodige som torde å gå ut på denne måten og å blottlegge seg litt for allmennheten, kommenterer en av gjestene.

– Det er vel kanskje det, men vi hadde jo ingenting å tape på det og når man ser hva hjelperne har fått istand, blir man fattig på ord, svarer brudgommen med blanke øyne.

– Det ble helt perfekt, det er det rene drømmebryllupet. Ja, det føles nesten litt uvirkelig at jeg både fikk dette og ja fra min kjære Marie på en og samme dag, oppsummerer en stolt Kevin Guttormsen.