Evenes vurderer å skrote Harstad

Rådmannen i Evenes foreslår å legge bort Harstad som et alternativ når det kommer til avgjørelse om kommunesammenslåing.

Svein Erik Kristansen (H)

Onsdag skal ordfører Svein Erik Kristiansen og resten av kommunestyret i Evenes bestemme om Harstad-alternativet skal legges bort.

Foto: Mathis Eira / NRK

Kommunestyret i Evenes skal på onsdag bestemme om de dropper å slå seg sammen med Harstad.

–I første omgang vil det ikke påvirke oss i Skånland på noen måte, vi har jo sammenslåing mellom Evenes, Tjeldsund og Skånland (ETS-alternativet) som første prioritet, sier ordfører Helene Berg Nilsen (Ap) i Skånland i Troms.

–Blir det ikke en ETS kommune og Evenes har sagt nei til Harstad, så går vi hver vår vei. Da er alle avtalene mellom kommunene på spill, slik som ETS Medisinske senter, barnevernet, ETS kulturskole og andre mindre samarbeidsprosjekter, sier Helene Berg Nilsen.

Rådmann velger bort Harstad

Rådmann i Evenes, Steinar Sørensen, foreslår å legge bort Harstad-alternativet. Han foreslår disse tre alternativene:

Evenes opprettholdes som egen kommune, Evenes slår seg sammen med Tjeldsund og Skånland kommuner eller Evenes slår seg sammen med Narvik kommune

I morgen skal kommunestyret i Evenes bestemme om de følger rådet fra rådmannen.

– For å gjøre prosessen enklere for oss og for befolkningen, så håper jeg at vi kan fjerne ett eller flere alternativer på kommunestyremøtet, sier Svein Erik Kristiansen (H), ordfører i Evenes.

Kristiansen ønsker ikke å si hvilket alternativ han ønsker å legge bort.