NRK Meny
Normal

En slik parade vil man ikke se i Paris

REUTERS: Den franske statsministeren forbyr klimademonstrasjoner i fobindelse med klimakonferansen på grunn av terrorfaren.

CLIMATECHANGE-LIMA Environmental activists march during the "People's Climate March" in down town Lima

I fobindelse med klimakonferansen i Lima i Peru i fjor samlet tusenvis i demonstrasjon mot klimaendringene. Det får vi ikke se i Paris om to uker.

Foto: STRINGER/PERU / Reuters

Nyhetsbyrået Reuters skriver at den franske statsministeren, Manuel Valls, melder til RTLs radio at klimakonferansen vil bli arrangert, men at den vil foregå i møtene.

– De planlagte demonstrasjonene vil ikke finne sted, men reduseres til forhandlinger. Samtidig vil flere sosiale tilstelninger som konserter bli avlyst, sa Valls ifølge Reuters.

Ville samle 200.000 mennesker

Miljøaktivistene hadde håpet på å samle 200.000 mennesker til en svær demonstrasjon mot klimaendringene. Der de ville presse nasjonene til å redusere drivhusgasser.

Ifølge nyhetsbyrået respekterer de største miljøorganisasjonene demonstrasjonsforbudet som følge av terrorhandlingene i helga.

Ikke redde for terroristene

Frankrikes utenriksminister Laurent Fabius sa under G20-møtet at flere verdensledere vil komme til klimatoppmøtet.

Han sa at de har gitt følgende beskjed til han:

– Vi har ikke bare planlagt å komme, men nå må vi komme, for vi må vise terroristene at vi ikke er redde for dem.

Lederen av «Union of Concerned Scientiststs», Alden Meyer, melder til nyhetsbyrået at han ikke tror terrorhandlingene vil ha noe å si for resultatet av klimakonferansen der planen er å komme til enighet om å redusere utslippene av drivhusgasser etter 2020.