NRK Meny
Normal

Erlend Elias: – Jeg er kreftfri

Kjendisstylisten kommer med en gladmelding, etter at han for to uker siden åpenhjertig fortalte om testikkelkreftdiagnosen.

Erlend Elias Bragstad

Oslo Fashion Week. Åpning med kjendiser. Erlend Elias Bragstad og Marianne Boije.

Foto: Lynau, Jan Petter / VG

«Jeg har gått i flere uker og trodd at jeg skulle dø, så alt er forandret for min del, verdisynet, tanken på hva jeg drømmer om og hvor jeg vil og hva jeg ønsker å oppnå. Jeg var hos legen i går og fikk vite de endelige svarene, og jeg kan nå takke alle dere som har bedt for meg og ønsket meg alt godt, tumoren er fjernet, det var ikke spredning og jeg er kreftfri!!!»

Denne meldingen var å finne på bloggen til Erlend Elias Bragstad på torsdag. Han var på legebesøk på onsdag og da kom den gledelige beskjeden: Han er kreftfri.

Preget av dødsangst

16. mai fortalte Erlend Elias Bragstad om sykdommen og dødsangsten etter kreftdiagnosen.

Erlend Elias Bragstad og Britney Spears

Erlend Elias Bragstad og Britney Spears.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– Det er testikkelkreft, og jeg har blitt operert. Jeg har blitt rammet av dødsangst. Det har slitt veldig på meg, fortalte kjendisstylisten.

Kjendisstylisten forteller videre at han skal tilbake på kontroll om tre måneder, og at han inntil da skal ta det rolig og «ta innover seg at han har fått livet i gave», skriver VG Nett.

«For en tid, berg og dalbane, sorg, redsel, angst, smerter og håp. Er så takknemlig for alle støtteerklæringer, folk som har sendt healing, gode energier og varme tanker. Det har mildt sagt vært TØFT!», skriver Erlend Elias Bragstad i sin blogg.

Bragstad er fra Tysfjord i Nordland. Han ble tidligere i år kåret til årets homo av magasinet Gaysir . Han har blant annet hjulpet mange samiske homofile med å komme ut av skapet . I fjor ble han også kåret til «Årets Nordlending» av NRK Nordland og Avisa Nordland.