NRK Meny
Normal

Oppstart av kristen friskole i Kåfjord

Foreldrene i Indre-Kåfjord i Nord-Troms starter fra denne høsten av en kristen friskole. Skolen er planlagt på Skattvoll i Kåfjorddalen, og i alt 47 elever har meldt sin interesse.

Trollvik skole

De fleste elvene som går på Trollvik skole er interessert i å bli overflyttet til den kristne friskolen i Skattvoll fra høsten av, men ingen av elevene har sagt opp sin plass i den offentlige skolen.

Foto: Klemet Anders Sara / NRK-Sapmi

Den private friskolen i Skattvoll har hittil fått ansatt en rektor og fire lærere. Vi trenger tre lærere til, sier nestleder i foreldregruppa Asmund Pedersen.

Tør ikke vente lenger

Asmund Pedersen

Nestleder i foreldregruppa for den kristne friskolen i Indre-Kåfjord, Asmund Pedersen sier at de er klar til å starte skolen kommende høst, og at de har 4 av 7 lærere på plass, samt rektor.

Foto: Klemet Anders Sara / NRK-Sapmi

Foreldrene i Indre-Kåfjord tør ikke å vente på at Trollvik skole skal nedlegges eller om den skal bestå. For to år siden bestemte kommunestyret at skolen skulle legges ned, men den ble senere berget av politikerne, sier nestleder i foreldregruppa Asmund Pedersen.

– Vi kan ikke leve slik i usikkerhet om nårtid skolen legges ned, derfor har vi bestemt at den private kristne friskolen startes fra kommende høst. Vi vet at kommunen planlegger å bygge nytt helsesenter for 200 millioner kroner, og da må kommunen spare på andre områder og da er vi redd for at Trollvik skole vil bli lagt ned, sier Pedersen.

Ingen elever utmeldt fra den offentlige skolen

Anita Lervoll

Anita Lervoll

Foto: Elin Margrethe Wersland/Ságat

Leder for oppvekst i Kåfjord kommune, Anita Lervoll sier at hittil er det ingen av de nærmere 50 elevene som er ført på lista til den kristne friskolen som har sagt opp elevplass i den offentlige skolen. Kommunen tar elevlista fra den kristne friskolen til orientering i og med at ingen av de elevene som står på lista har sagt opp sin plass i den offentlige skolen, sier Lervoll.

– Selv om elevene ikke har sagt opp sin plass i den offentlige skolen, så har de ennå mulighet å gjøre det, og bli ført som elev på friskolen sier Lervoll.

Hør intervju med foreldregruppas nestleder Asmund Pedersen:

Asmund Pedersen