Sven Engholm fikk hederspris for sitt arbeid

Engolm fikk hederspris i går for arbeidet han har gjort for Finnmarksløpet og for langdistansesporten.

Sven Engholm prater med Ralph Johannessen i Karasjok

Sven Engholm (til venstre) fikk hederspris fordi han betydd mye for hundekjøringssporten.

Foto: Fot: Rune N. Andreassen

Sven Engholm fra Karasjok ble hedret fordi han har betydd mye hundekjøring og fordi Engholm har fått ungdommen til å begynne med hundekjøring. Han har dessuten også hjulpet mye til under hundekjøringer, og han har lært bort kunnskapen sin om hundekjøring til ungdommer. Og derfor ble han i går overrakt hederspris.

– Det var rørende og helt uventet at jeg skulle få en slik pris. Jeg har vært med helt i begynnelsen da Finnmarksløpet ble startet opp. Jeg har jo fortsatt hunder og arbeider med hunder, for å si det på en annen måte så har jeg fortsatt hundeskitt under neglene. Men det var veldig artig å få en slik hederspris, ler han.

Fremdeles aktiv

Sven Engholm forteller at han fremdeles er aktiv i hundekjøringsmiljøet.

– Jeg er fremdeles veldig aktiv i miljøet, jeg er aktiv i avlssiden og vi utveksler hunder. Det er veldig trivelig at jeg fremdeles har en funksjon i utviklingen av langdistansesporten spesielt i Norge og i hele Europa, sier han.

Positivt at unge deltar i Finnmarksløpet

I år er det fire deltakere i 16–17 års alderen som deltar i Finnmarksløpet, og det mener Engholm er positivt for langdistansesporten.

– Det er veldig positivt at ungdommer deltar i Finnmarksløpet. Det er jo med på å utvikle langdistansesporten i fremtidsperspektivet, når man satser på unge. Mine barn er oppvokst i Karasjok og er oppvokst på en hundeslede. Det er utrolig berikende for unge å få lov til å sysle med denne sporten. Men det er jo kostnadskrevende og man trenger et apparat rundt seg og også familien som er med på å støtte opp. Jeg syns at når man ser fire deltagere i juniorklassen, så er det en svært når man sammenligner Finnmarksløpet for 25 år siden til i dag. Så jeg synes at det er svært bra, forteller han.

Og selv om Sven Engholm har fått hederspris, så vil han ikke slutte med hundekjøring.

– Jeg er fulltidsansatt som hundekjører, det er mitt hele og ene yrke, så jeg kommer til å fortsette med det, sier han til slutt.