NRK Meny
Normal

Endelig tosifret

Temperaturene i nord kryper endelig over 10 grader, dermed vil det endelig være tosifrede tall på de fleste termometre i Nord-Norge i helga.

Hammerfest i Finnmark

Nå titter sola endelig fram i nord. (Bildet er av en sommerdag i Hammerfest i 2002.)

Foto: Erlend Aas / SCANPIX

– I indre strøk kan det komme opp imot tjue grader, forteller meteorologikonsulent ved Meteorologisk institutt i Tromsø, Trond Robertsen.

Dermed ser det ut til å bli en fin helg i indre strøk i både Finnmark, Nordland, og Troms. Også på kysten blir det varmere, rundt 14–15 grader. Utenom i Øst-Finnmark, der blir det lavere temperaturer på grunn av at sjøtemperaturen påvirker lufta.

– Det blir en mer østlig vind, dermed vil det tørke opp rundt omkring.

Utrygt for ettermiddagsbyger

Til tross for både sol og tørrere vær så vil det i indre strøk være utrygt for lokale ettermiddagsbyger, som følge av sol på dagen.

– Men det er til det gode for dem som dyrker jord. Turgåere vil nok også klare seg, siden det er veldig lokale byger, betrygger Robertsen.

– Mye sol

Vinden vil dreie mer øst-nordøst utover i neste uke.

– Varmt på innlandet, og litt kjøligere på kysten, men fortsatt stigende temperaturer. Det blir mye sol, om du har levegg mot østavinden så blir det bra, lover meteorologen.

I Øst-Finnmark vil det være mer skyer, mens i Vest-Finnmark blir det for det meste skyfritt. Mens det er antydninger til skyer på vidda.

Dermed kan det virke som at vinteren om sommeren omsider er over, og at man kan ta frem grillen.

Værkart på Twitter

Dette bildet postet meteorologene fra Meteorologisk institutt på Twitter tidligere i dag.

Foto: Skjermdump