NRK Meny
Normal

Tålmodighetsprøve av en annen verden

Rompa svir, knærne knirker og tålmodighetsprøven er tøffere enn noen gang.

Kjetil Johansen under prologen dagen før start i Alta.

Kjetil Johansen under prologen dagen før start i Alta.

Foto: Hege E. Johansen/Origo

Likevel er det ingenting å si på verken mot eller humør hos de lenger bak i sporet.

– Her er stemningen god, ler ansvarlig Marit Vorren, til rungende latter i bakgrunnen. Å ha hengt liggende over to stoler deler av natta høres i alle fall ikke ut til å vippet sjekkpunktansvarlig av pinnen.

Følg rytterne på GPS på www.offroadfinnmark.no

LES OGSÅ: Den ensomme rytter

– Tar det aldri slutt?

Rundt bordet sammen med henne sitter lag nummer 11, bestående av henholdsvis Vadsø-væringene Jon Petter Harila og Kjetil Johansen.

De ankom Šuoššjávri nøyaktig klokken 08.24 i morges og er et av tre lag som for øyeblikket befinner seg lengst bak i sporet.

– Det går jevnt og trutt, og vi er oppegående. Men det er tøft. Dette er en tålmodighetsprøve av en annen verden. Avstandene er vanvittige! Det tar aldri slutt – det føles uendelig, beskriver Johansen, som var fullstendig klar over at dette kom til å bli en beintøff utfordring.

LES OGSÅ: Flere ryttere har brutt

LES OGSÅ: Fortsatt i ledelsen

Proteinfabrikken i tet

Det er fortsatt Proteinfabrikken, bestående av brødrene Halvor og Gunnar Aschjem, som leder årets Offroad Finnmark. De kjørte ut fra sjekkpunkt Karasjok klokken 07.26 og er på vei til Valjok.

Tett bak følger Espen Kronborg, som sykler alene.

Klokken 10.34 kom Sigurd Beldo og Geir Kristoffersen til Karasjok.

Reidun Jungård i sekretariatet i Offroad Finnmark opplyser at når syklistene har nådd Karasjok så har de syklet 411 kilometer. "Bare" 233,5 kilometer gjenstår.