NRK Meny
Normal

En person siktet for reinskyting

Reinpolitiet har tatt en del beslag og siktet en person for å ha skutt 15 rein i Porsanger sist helg.

Nils Jovnna Meløy med de skutte reinsdyra

Reineier Nils Jovnna Meløy og hans familie har hatt en tung tid etter at 15 av deres simler ble skutt sist helg.

Foto: Elvi Rosita Norvang / NRK

Reinpolitiet har gjennomført flere avhør og undersøkelser i saken siden starten søndag. I dag er det gjennomført en ransakning i en bolig i Porsanger kommune hvor det er tatt en del beslag. I beslaget inngår blant annet skytevåpen.

En person er siktet i saken, men siden politiet ikke har klart å komme i kontakt med vedkommende, er han ikke avhørt.

Politiet har fått noen tips i saken, men er fortsatt interessert i observasjoner publikum har gjort i utmarka / fjellet vest for Stabbursnes til Ytre Billefjord i løpet av forrige uke.

Mistanke om internt oppgjør

Reinsdyrene ble søndag morgen funnet drept i Snekkernes-området i Porsanger kommune, i grenseområdet til Stabbursdalen Nasjonalpark.

Politiet hadde da ingen mistenkte, men leder Per Valved i Reinpolitiet gikk i går ut med en teori om at det kan være snakk om personer internt i reindriften som står bak ugjerningene.

– Det er bare èn reineier som er blitt utsatt for udåden. Det virker som om disse dyrene ikke er blitt skutt tilfeldig, men at dette er rettet spesielt mot en reineier og den gruppa som denne reineieren tilhører. Utifra dette jobber vi med en teori om at dette kan ha sitt opphav i reindrifta eller folk med reindriftsbakgrunn kan stå bak, antydet Valved i går.