NRK Meny
Normal

Karoline er den nye festivalsjefen for Riddu Riđđu

– Det blir vemodig å gi seg som leder, sier avtroppende festivalsjef Kirsti Lervoll.

Riddu Riddu
Foto: Vaino Rensberg / NRK

Etter tre år som festivalsjef for Riddu Riđđu, er dette det siste året Kirsti Lervoll skal ha det overordnet ansvaret. 1. september er datoen Lervoll skal gi pinnen videre, og da blir det slutt på over hundre reisedøgn i året.

Riddu Riđđu har som tradisjon å bytte leder hvert fjerde år, men Lervoll gir seg etter tre grunnet ombygging av organisasjonen og opprettelse av en ny stilling innad i selskapet. Men hun påpeker at det ikke er noe dramatikk ved at hun ikke tar et fjerde år.

– Det er en jobb man har 365 dager i året, og når man har vært leder et åremål så er man egentlig oppbrukt. Også handler det om at festivalen skal få nye ideer, tanker og det at man ser ting på en annen måte, sier hun.

Les også: -Kunstnerisk åpning av Riddu Riđđu

Les også: Nye veivisere offentliggjøres

– De frivillige er drivkraften

Riddu Riđđu er intet unntak hvor det lyder at uten frivillige er det ingen festival. Festivalsjefen forteller at barn starter i 13 års alderen hvor de hjelper til der det trengs. Kirsti sier at hun har jobbet veldig mye med det å rekruttere flere til å være frivillig på festivalen.

– I år det 25 personer mellom 13-18, det er nesten en fjerdedel av staben vår. Den eldre delen av staben havner i en mentor posisjon hvor de lærer opp de frivillige, men så har vi også de fristilte som vi kaller «delta force».

Ny leder, nye innspill

Ei som har jobbet siden barns bein er Karoline Tveitnes Trollvik. Hun er den som skal overta sjefsvervet etter at Kirsti går av og følger i disse dager etter henne hakk i hæl.

– Jeg gleder meg til å ta over, men det er litt skummelt. Jobben er relevant i forhold til den utdanning jeg har så det er en drømmejobb, sier Trollvik.

Kirsti på sin side er full av lovord om den kommende lederen og er glad for at det er Karoline som overtar skuta til høsten. – Hun er ei flott jente og veldig positiv, så dette blir bra.

Til høsten blir det nye tak for den avtroppende lederen som får en roligere hverdag. – Jeg skal få ned pulsen, delta i et kortsiktig prosjekt angående samisk helse, men jeg skal ta master som omhandler nordområdet, avslutter Lervoll.