Ella Marie til finalen i Stjernekamp

Hun har fått joikedrømmen oppfylt, mistet stemmen rett før kvelden og fikk prateforbud. Likevel er Tana-jenta i finalen i Stjernekamp.

Stjernekamp-deltagerne før semifinalen

SEMIFINALEGJENGEN: Ole Børud (foran til venstre), Ulrikke Brandstorp (i midten foran) og Ella Marie (til høyre) var de tre resterende deltagerne før finalen.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Hun tok hjemmet sitt ned til H3 Arena og joiket seg inn i hjertet til folk. Nå er Sápmis store Stjernekamp-yndling i finalen.

NRK Sápmi møtte en målløs Ella Marie rett etter hun fikk beskjeden om at hun er i finalen.

– Jeg klarer nesten ikke snakke. Det er for mye følelser, jeg er veldig takknemlig, sier Ella Marie.

Det ble en sjokkexit da Ole Børud måtte pakke sammen i Stjernekamp. Børud tok det med knusende ro og var takknemlig for opplevelsen han har hatt.

Ella Marie og Ulrikke Brandstorp til finalen i Stjernekamp

FINALEKLAR: Ella Marie (t.v.) og Ulrikke Brandstorp er de to finalistene i årets Stjernekamp. Her rett etter de fikk beskjeden om at de gikk videre.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

– Jeg digger henne

– Det er veldig rart å tenke på at jeg fortjener det. Personlig har dette vært en lang reise og nå føler jeg at jeg kan legge meg med et smil om munnen og tenke at jeg fortjener det, sier Ella Marie.

I duetten med Silya tok de salen med storm. Dommer Mona B. Riise tok igjen til tårene og berømte både Tana-jenta og makkeren.

– Vi har tullet og fjaset så mye i dag. Når vi skulle opptre fant vi en felles nerve. Jeg er skikkelig fan og digger henne, sier Silya om duett makkeren, som samtidig holder Ella Marie som favoritt.

Hun får gjøre tre opptredener i finalen før det hele skal avgjøres. Der skal de gjøre en repriselåt, en sang fra eget repertoar og en selvvalgt finalelåt.

– Dette har vært en fin reise så langt. Jeg har lært mye, og nå når jeg får komme til finalen så får jeg synge med bandet og vise hva jeg vil gjøre videre. Det kunne ikke blitt bedre, sier 20-åringen.

Fikk hilsen fra familie og nære

Etter forrige Stjernekamp mistet Ella Marie stemmen. Dette gjorde at hun fikk prateforbud i to dager og måtte bli en flittig bruker av oversettingsprogram og diverse.

Selv etter alt trøbbelet var dette ikke mulig å spore på scenen. Nå håper den Stjernekamp-finaleklare 20-åringen at stemmen holder en uke til.

– Det å synge med Silya var noe av det største jeg har gjort musikals. Etter at hun vant i 2013 følte jeg at vi nærmest var en person. Det å bli kjent og synge med henne var helt utrolig, sier Ella Marie.

  • Sjekk ut nrksapmi på Instagram for å se mer fra kveldens Stjernekamp.

Rett før det ble klart hvem som røk på oppløpet, fikk alle deltagerne se en hilsen fra både familie og nære.

I det Ella Marie så videoen knakk hun fullstendig sammen og måtte skjule ansiktet i hendene. Hjemlengselen er tydelig, men nå er det bare en uke igjen hvor Ella Marie må gi jernet.

Alle billettene til finalen er revet bort. Det er dermed ikke mulig å få oppleve finalen fra salen med mindre man allerede har billett.