Ella Marie joiket seg til semifinalen

Tana-jenta er blant topp tre – og nå vurderer Stjernekamp-Ulrikke å finne seg en samisk mann.

Ella Marie Hætta Isaksen

TAKKNEMLIG: Ella Marie (bildet) har gjentatte ganger takket for all støtten – i kveld var intet unntak.

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

– Jeg har aldri vært så stolt som når jeg sto der med koften. Jeg følte meg uovervinnelig. Ingen kan fortelle meg at jeg ikke kan stå her med koften og joike. Det føltes veldig bra, sier Ella Marie (20).

Etter forrige lørdag var hjemlengselen virkelig til å ta og føle på. I kveld valgte derimot Tana-jenta å ta hjemmet sitt til Fornebu og Stjernekamp.

Ikledd kofte kastet hun nærmest konkurrentene av scenen. Du kan se opptredenen til Ella Marie nederst i saken.

– Jeg er langt unna og hvis jeg ikke kan dra hjem så må jeg ta hjemmet hit. Derfor måtte jeg ta på meg koften og virkelig joike for alt det jeg var god for, sier 20-åringen.

Ella Marie sammen med familien på Stjernekamp-scenen

FAMILIEN SAMLET: Far, søster og mor var tilstede ved H3 Arena på Fornebu.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

– Har lyst på en samisk mann

Etter joikeopptredenen mente dommer Thomas Fellberg at dette var det råeste som hadde skjedd i Stjernekamps historie.

Med en selvtillit som man nærmest ikke har sett maken til festet hun blikket rett i kamera – til høy gåsehudfaktor hos journalisten og garantert TV-titterne.

– Jeg skalv på scenen, det var nesten litt skremmende. Jeg ville virkelig vise meg frem på scenen. Det var en lettelse å gjøre dette, men jeg får ikke nyte øyeblikket så lenge for nå kommer det en ny uke, sier Ella Marie til NRK rett etter sendeslutt.

Flere av deltagerne fikk gode skussmål av dommerne under joikedelen. Ulrikke Brandstorp var den «ikke samiske deltakeren» som fikk best terningkast hos P3 under joikedelen.

Ulrikke Brandstop under joikedelen

PÅ JAKT: Ulrikke Brandstorp fikk terningkast fem av dommerne for kveldens joikeopptreden. Nå søker hun etter en samisk mann slik at hun kan skaffe seg kofte.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

– Nå har jeg lyst på en kofte og da har jeg forstått at jeg trenger en samisk mann. Hvis det er en der ute i Sápmi som vil ha en jente med blått hår som kjæreste så er jeg åpen for det! sa en ekstatisk Brandstorp fra scenen.

Er du seriøs?

Jeg vet ikke, men hvis den rette dukker opp må jeg slå til, sier Brandstorp lattermildt.

– Ta hjemmet til scenen

Rett etter det ble klart at Alexander Pavelich røk ut omringet deltakerne hverandre. Nå venter semifinalen for den unge Tana-jenta.

Etter presseseansen kom det en stor gjeng med koftekledde personer opp på scenen. Det var tydelig at mange hadde tatt turen fra det kalde nord for å heie på sin favoritt.

Med varme klemmer fra kjente og kjære var det nesten som om halve Sápmi var til stede, noe hovedpersonen også satte pris på.

– Jeg ville ta hjemmet mitt hit på scenen i dag og det syntes jeg at jeg klarte. Det var viktig for meg å vise frem min identitet, sier Ella Marie.

Under joikedelen joiket hun seg rett til hjertet på både dommerne og folket. Dette berget henne og hun er videre til semifinalen. De gjenstående semifinalistene er Ole Børud, Ulrikke Brandstorp og Ella Marie Hætta Isaksen.

Se Ella Maries opptreden i videovinduet over.

Korte nyheter

 • Váilot jođánis-iskosat

  Máŋga suohkanis váilot dál jođánis iskosat. Dain ođđa njuolggadusain maid ásahedje mánnodaga, lea čállon ahte koronanjommon olbmuid lagasoktavuođat eai dárbbaš erremii, nu guhká go čađahit ieš-iskosa oktanuppelohkái beaivvi. Gaskavahkku rájes galget suohkanat juohkit nuvttá jođánis-iskosiid, muhto dain suohkanin gos leat váilugoahtán iskosat, doppe leat ásahan gáržžidemiid nuvttá juohkima hárrái.

  Hurtigtest
 • – Goavddis gullá sámi álbmoga doložiidda

  Sámi vuorkádávviriid musea jođiheaddji Jelena Porsanger dovdá ahte lea riekta go Paul-Andde goavddis addo Sápmái. – Goavddis gullá sámi álbmoga doložiidda, ja dovdo áibbas riekta ahte leat sápmelaččat ieža geat hálddašit kulturárbbi áimmahuššet ja gaskkustit dieđuid min doložiid ja otná dili birra, lohka Jelena Porsanger. Musea lea nai bargame stuorebuš čájáhusain mat leat min 50 jagi ávvudoalut Dat ráhppu beassážiid ja namma lea «sámi rumbbuid máhcaheami ruoktot», muitala Porsanger. Geahča olles jearahallama dá.

  Sámi vuorkádávviriid musea jođiheaddji Jelena Porsanger lea movttet go Paul-Andde goavddis addo Sápmái. 
 • Marit Meløy styreleder for RiddoDuottarMuseat

  Sametingsrådet har oppnevnt Marit Meløy som styreleder for Stiftelsen RiddoDuottarMuseat, det skriver avisen Ságat. Som varamedlem ble Ol Johan Gaup oppnevnt for samme periode. Marit Meløy (43) er ansatt i Karasjok kommune som prosjektleder for «Framtidens Karasjok», skriver avisen.

  Marit Eira Meløy
  Foto: Dan Robert Larsen / NRK