Duodji til catwalk

Det var hovedbudskapet i kurset som rikskjendis og kjent stylist, Erlend Elias Bragstad, holdt på onsdag ettermiddag i Karasjok på Sápmi Park.

Duodji og samisk design må ut verden

Her kan du se intervjuet og deler av foredraget med Bragstad, samt et par publikumskommentarer.

– Kurset var beregnet for duodji-utøvere og samiske designere som kan tenke seg å ta skrittet videre til catwalken med sine produkter.
Håpet var å gi utøverne råd og hjelp til å utvikle sine framtidsdrømmer, sier Bragstad.

I festivalprogrammet

– Tre timer i fashion, makeup, styling og catwalk, mener han er en passende betegnelse på foredraget sitt. Bragstads tilstedeværelse i

Erlend Elias Bragstad med sitt publikum
Foto: Piera Balto / NRK

Karasjok, representerer en av de mange aktivitetene som inngår i festivalprogrammet i bygda og nærmere 30 interesserte var møtt fram for å høre på ham.

Fornøyd publikum

– Det er veldig viktig at Erlend selv bruker samisk designa klær, sier en av tilhørerne, Saja Stueng. Hun syns det var fint å få høre på Erlend.

Også Naja Fors var fornøyd med foredraget og syns Erlend er en kul fyr.
Arrangør for kurset var Duodjeinstituttet .

Amy Winehouse

Bragstad er lulesame fra Tysfjord og på best.company.no står det blant annnet følgende om han:

Erlend Elias er en kjent og veletablert stylist, make-up artist, frisør, konfransier og foredragsholder med base i Oslo. De siste årene har han blitt et kjent navn over hele landet.

Som stylist har han jobbet med de fleste norske kjendisene, og en god del utenlandske, deriblant Amy Winehouse og TV kokken Nigella Lawson. Erlend Elias har jobbet med flere kjente make-up merker og også vært moteredaktør i et mote/livsstils magasin.