Druknet etter at båt kantret

En mann i midten av 60-årene omkom tirsdag ettermiddag i en drukningsulykke i elva Iešjohka cirka to mil vest for Karasjok.

Gjenopplivning i Iešjohka etter ulykke

Redningsmannskap prøvde å gjenopplive den forulykkede mannen i minst en time etter at de fant han livløs i elva Iešjohka klokken 18.00. Like før klokken 19.00 ble mannen erklært død av helsepersonell på stedet.

Foto: Dragan Cubrilo / NRK

Politiet fikk ved 17-tiden melding om at en mann var savnet i elva Iešjohka cirka to mil vest fra Karasjok etter at en båt med to personer hadde kantret.

De to andre som var til stede har fortalt at båten traff en stein og båten derfor gikk rundt. Politiet i Karasjok rykket ut til stedet og iverksatte søk etter den 65-år gamle Karasjok-mannen som falt i vannet.

Den andre mannen i båten klarte å komme seg på land på egen hånd, mens 65-åringen ble tatt med strømmen om lag en kilometer. Det skal ha vært sterk strøm i området. Mannen ble funnet bevisstløs og uten puls vel 45 minutter senere litt lenger ned i elva der han satt fast ved en stein, opplyser politiet i Karasjok til NRK Sámi Radio i kveld.

Tre lokale laksefiskere

– Det var tre lokale menn i 50 og 60-års alderen som var ute på fisketur sammen. To av dem fisket fra båt, mens den tredje sto på land. Det er erfarne fiskere og båtfolk som har fisket sammen i dette området i en årrekke, sier innsatsleder Svein Hansen ved Karasjok lensmannskontor til NRK Sámi Radio i kveld.

Mennene hadde ikke på seg redningsvest i båten, men skal ellers ha vært godt utstyrt. De skal også ha hatt på seg vadeklær som antakeligvis har blitt fylt med vann. Den andre personen i båten har fortalt politiet at den omkomne mannen ikke kunne svømme, mens han andre i båten var svømmedyktig.

– Han forsøkte å få med seg 65-åringen inn til land, men lyktes ikke, sier Hansen.

Fiskekompisen varslet om ulykken

Det var den tredje mannen som fisket fra land som fikk varslet 112-sentralen om ulykken og både politi, brannvesen og ambulansepersonell fra Karasjok rykket ut. I tillegg ble også et ambulansehelikopter og dykkere fra Tromsø tilkalt.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Video Drukning ved Karasjok

VIDEO: Redningsmannskapene kom til, men klarte ikke redde livet til den ene av de to som falt i elva Iešjohka.

Gjenopplivningsforsøk

Den 65-årige Karasjok-mannen ble funnet cirka klokken 18.00 - 45 minutter etter at han forsvant i stryket. Det ble umiddelbart iverksatt gjenopplivning og redningsmannskapene holdt på med gjenopplivningsforsøk helt til anestilegen fra Tromsø ankom.

Klokken 19.15 ble mannen erklært død og fraktet til helsesenteret i Karasjok.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Redningshelikopter i Iešjohka i Karasjok

Redningshelikopteret ankommer ulykkesstedet som ligger to mil vest for Karasjok.

Foto: Dragan Cubrilo / NRK

Offentliggjør ikke navn enda

Pårørende er nå varslet, men politiet i Karasjok har ikke fått bekreftelse på at alle pårørende har fått beskjed om ulykken. Derfor vil ikke politiet gå ut med navn ennå.

De to andre mennene er fysisk uskadd etter hendelsen, men er naturlig nok sterkt preget av ulykken. De to blir nå tatt hånd om av et kriseteam, sier politiet.

– I morgen vil vi ta opp forklaring fra de to andre mennene. Vi har allerede fått muntlige beskrivelser fra dem helt innledningsvis i forbindelse med søket, sier innsatsleder Svein Hansen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.