Doris Norbye kåret til «årets ildsjel»

DNB Arena (NRK) Prisen vil hun bruke til å lære enda flere fjerdeklassinger å svømme.

Doris Norbye med det synlige beviset på Årets Ildsjel

VANT: Doris Norbye (t.h.) tar imot pris for årets ildsjel under Idrettsgallaen 2019 i Stavanger, som er vertsby for Idrettsgallaen for første gang. Her sammen med kulturminister Trine Skei Grande og idrettspresident Tom Tvedt.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

– Ollu giitu, tusen hjertelig takk til alle hjemme i Karasjok som har stemt på meg. Jeg vil si at denne prisen er et resultat for alle de tusenvis av alle ildsjelene i Norges land som gjør en så god jobb, sier Norbye fra Idrettsgalla-scenen.

Hun var tydelig rørt da hun fikk prisen. For anledningen var hun ikledd kofte.

– Svømming er egentlig hjertebarnet mitt. Dette er den eneste idretten som du kan dø av hvis du ikke kan den. Jeg skal fortsette å gjøre mitt til at Norge klatrer litt på statistikken over fjerdeklassinger som ikke kan svømme, tusen tusen takk!

Hele salen reiste seg for «årets ildsjel»

– Gratulerer så mye!

Hun har mange år bak seg i idretts- og svømmemiljøet i Karasjok og Finnmark.

Med seg i salen hadde Norbye med seg to av sine døtre og sønnen Hans Norbye. Flere personer fra svømmeklubben og idrettslagene fra Karasjok var også til stede.

Yngstedatter Kaia Norbye fulgte også med på sendingen fra over Atlanteren. Hun sendte en hilsen til sin mor før sendingen.

– Yes, gratulerer så masse mamma! Dette er veldig velfortjent, kos deg masse med det her så sees vi snart, sier yngstedatter Norbye.

– Gratulerer så mye, denne prisen viser at mange andre setter stor pris på, sier sønnen Martin Vonheim Norbye.

  • Sønnen Hans Norbye må lage en joik til sin mor etter hun vant prisen:
Hans Norbye joiket sin mor Doris Norbye som er nominert som Årets Ildsjel ved Idrettsgallaen

Se Hans Norbye joike foran hele Norges presse.

Første gang i Stavanger

Under Idrettsgallaen ble det delt ut priser i 11 kategorier samt en hederspris. Se hvem som vant øvrige prisene her. Dette var det 18. året Idrettsgallaen ble arrangert.

Idrettsfesten i regi av NRK, Norges idrettsforbund og Norsk Tipping ble arrangert for første gang i 2002. Her blir det gjort stas på menneskene i og bak idretten, og våre helter hedres for prestasjonene i året som gikk.

Gallaen har vært arrangert i Hamar OL-Amfi hvert år, med unntak av 2010 og 2016 (Lillehammer) og 2014 (Oslo Spektrum). I 2019 er Stavanger arrangørby for første gang. Arrangementet vender tilbake til Hamar i 2020.

  • Se hvordan Norbye reagerte da hun fikk vite at hun var nominert:
Her er reaksjonen til Doris Norbye når hun får vite at hun er nominert til årets ildsjel