NRK Meny
Normal

Dømt rektor trekker seg

– Rektoren for Den Samiske videregående skolen i Karasjok har sagt opp sin stilling som rektor, sier styreleder for De samiske videregående skolene, Anton Dahl.

Anton Dahl

Styreleder for De samiske videregående skolene, Anton Dahl, sier rektoren i Karasjok selv har valgt å si opp.

Foto: Skjermdump / NRK

Han sier rektors beslutning om å si opp jobben, skjer uavhengig av hva styret måtte mene om saken, og han nekter for at styret skal ha kommet med noen oppfordring til avskjed.

Dahl sier den nåværende rektoren sitter på åremål og perioden ville i alle tilfelle være over i februar neste år. Han håper ny rektor vil være på plass til høstens skolestart. Den som nå fungerer som rektor, er Trygve Guttorm.

Ble dømt

Rektoren som nå velger å gå av, har blitt kritisert for å bli sittende i rektorrollen til tross for at hans sak har vært til behandling i rettsapparatet siden høsten 2012. I tingretten ble han dømt for såkalt "plagsom atferd" og for å ha overtrådt bestemmelsen om oppbevaring av våpen.

Styreleder Anton Dahl er glad for det valget rektoren har gjort, men legger til at styret ikke har hatt noen planer om å si opp vedkommende, til tross for mye kritikk mot styret for det.

– Vi har hatt mange samtaler med rektoren hele veien, medarbeidersamtaler, og vi har ikke på noen tidspunkt hatt mistillit til rektoren, sier Dahl.

Vil ikke uttale seg

NRK Sápmi har vært i kontakt med rektoren som trekker seg, men vedkommende vil ikke uttale seg om saken og har avtalt med styreleder Anton Dahl om at han kommenterer saken.

Går rektoren til andre jobber ved skolen?

– Han skal tilbake til lærerjobb ved Den Samiske videregående skolen i Karasjok fra høsten av, avslutter Anton Dahl.