Direktesending fra Sápmi Pride

NRK Sápmi arrangerer debatt under Sápmi Pride. Her kan du følge nettsendingen fra klokken 20.00.

Mo sáhttá min servodat láhččit buoret dili sámi bonjuide? Panelaoassálastit Aili Keskitalo, Johan Vasara, Helga Pedersen ja Sven Henriksen digaštallet dan.

Som en del av programmet under Sápmi Pride 2016, arrangerer NRK Sápmi en paneldebatt med temaet "Hvordan kan vårt samfunn forbedre situasjonen til samiske skeive?".

I denne debatten deltar Sametingspresident Aili Keskitalo, Arbeidparti politiker Helga Pedersen, skuespiller Sven Henriksen og Kautokeinos ordfører Johan Vasara.

Direkte nettsending

NRK Sápmi har en direkte nettsending fra Diehtosiida i Kautokeino, i kveld (fredag) klokken 20.00. Dermed kan du følge debatten hvor enn du befinner deg, hvis du ikke har muligheten til å være til stede i Diehtosiida.

Store forventninger

Dávvet-Bruun Solbakk, som er for prosjektleder for Sápmi Pride, har store forventninger til debattene som arrangeres. Han forteller at det er utfordrende å være en skeiv same, og mener at det samiske samfunnet har et ansvar for å gi plass til de samene som bryter normene,

– Vi som arrangører Sápmi Pride, ønsker at alle skal ha det morsomt, danse, joike, men det er også viktig å huske på hvorfor Sápmi Pride ble flyttet til Kautokeino. Samiske skeive sliter litt, for eksempel i kirkelivet, og det er gøy å se at det samiske samfunnet, politikere og institusjoner tar ansvar, forteller Solbakk.