DiCaprio trenger flere statister til ny westernfilm

Hollywood-stjernen Leonardo DiCaprio søker etter flere statister til sin nye film «The Revenent».

Leonardo DiCaprio taler til FN

Leonardo DiCaprio leter etter statister fra First Nations. Bildet er tatt da DiCaprio talte til FN.

Foto: ALAIN JOCARD / Afp

Leonardo DiCaprios westernfilm «The Revenant» har allerede brukt hundrevis av lokale statister under det hemmelige opptaket et sted i Sør-Alberta i Canada, men filmproduksjonen trenger fortsatt flere nye ansikter.

Og det er spesielt behov for menn fra urbefolkningsgruppen First Nations, skriver Calgary herald på sine nettsider.

Innspillingen av filmen «The Revenant» startet i slutten av september i fjor på forskjellige steder, blant annet i Morley, Drumheller, Kananaskis Country, Dead Mans Flats og områder nær Canmore.

De har også filmet i Squamish, og alle disse stedene ligger i Canada.

Dusinvis av innfødte statister er blitt brukt i storslåtte kampscener, som ble filmet i Morley, Alberta, i Canada i oktober.

Stjernegalleri

Alejandro Gonzalez Inarritu skal regissere denne ambisiøse westernfilmen, og med i filmen er det skuespillerstjerner som Leonardo DiCaprio, den britiske skuespilleren Tom Hardy, Will Poulter, Lukas Haas, Domhnall Gleeson og Brendan Fletcher.

Filmen er basert på en roman av Michael Punke. Leonardo DiCaprio spiller Hugh Glass, som er en nybygger i 1820-årene, og som er skamfert av en bjørn og som sverger hevn over mennene som etterlot han.

Sju Golden Globe og ni Oscar

Den Oscar-nominerte filmskaperen Iñárritu rir nå for tiden på en bølge av anerkjennelse for sin film «Birdman» med Michael Keaton.

Filmen ble nominert til sju Golden Globe Awards, og Keaton tok hjem trofeet for beste skuespiller, mens Iñárritu fikk prisen for beste manus.

Torsdag morgen ble filmen nominert til ni Oscar, blant annet for beste film og beste regi.

Den meksikanske regissøren er kjent for sin nyskapende bruk av lange filmscener, og kilder sier at det har krevd mye øvelse når de har produsert filmen «The Revenant».

Filmen skal etter planen vises i USA i desember i år, og i januar 2016 vises filmen i resten av verden.