Slik skal Keiino sjarmere Europa i senk

TEL AVIV (NRK): Keiino må overbevise hele Europa for å gå til finalen. For å gjøre dette har de flere triks i ermet.

Keiino-trioen møter norsk presse etter første generalprøve

KEIINO I GODT HUMØR: Fred Buljo (f.v.), Tom Hugo og Alexandra Rotan smilte bredt under møtet med den norske pressen etter første generalprøve.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Under tirsdagens første semifinale var det bare to poeng som skilte 11.- og 12. plassen, skriver Eurovision-sjef Jon Ola Sand på Twitter.

Dette viser hvor tett semifinalene kan være. Finland var én av syv som røk ut og fikk finalehåpet knust.

For at det ikke skal bli en kjapp exit på Norge har gruppens samiske artist en egen sjarmørhemmelighet.

– Jeg skal prøve å være i stua til de som ser på og joike dem rett i øret, sier Fred Buljo lattermildt til det samlede norske pressekorpset onsdag.

– Feste blikket i kamera

Sammen med Alexandra Rotan og Tom Hugo utgjør de den norske ESC-trioen Keiino. De har flere småtriks som tilsammen skal utgjøre den perfekte pakken og få Norge til den prestisjefylte finalen lørdag.

– Jeg skal ha blikket festet rett i kamera og få de der hjemme til å føle noe, sier Rotan.

Keiino på generalprøven i Eurovision

SHOW: De ønsker å sette hele Tel Aviv og Europa i fyr og flamme under torsdagens semifinale. Fra venstre: Tom Hugo, Alexandra Rotan og Fred Buljo.

Foto: RONEN ZVULUN / Reuters

På dagtid onsdag hadde Keiino gjennomført sin første generalprøve. Den andre generalprøven onsdag kveld er en juryprøve som legger grunnlaget for juryens poeng i torsdagens semifinale.

  • Du kan følge Norges semifinale direkte på NRK1 fra klokken 21:00 torsdag.

Gruppen har fått flere tilbakemeldinger etter generalprøvene. De har blant annet fått skryt for vokalen. Samtidig har det også blitt påpekt at gruppen sparte litt på kruttet før den avgjørende semifinalen torsdag.

Forbedret sceneshow

– Innstillingen vår har vært at vi har gjort hver prøve som den siste, sier Rotan.

Etter første sceneprøve fikk de kritikk fra fans og anmeldere for sceneshowet deres. Dette ble endret til andre sceneprøve og var lik den de fremførste under onsdagens generalprøver.

– Vi har fått gode tilbakemeldinger, spesielt etter at vi fikk vårt nye innhold på skjermen som viser mer av samisk kultur, sier Buljo.

– Nå må bare jeg og Fred huske å gå i takt bortover scenen og se inn i de riktige kameraene, sier Hugo.

Når rapper Fred Buljo joiker i Eurovision i Tel Aviv lukker han øynene og ser for seg ei vidde full av nakne kvinner på reinskinn. Fred er stolt av sin samiske bakgrunn, og føler at det er en styrke for han, med så mange generasjoner kraft i seg. Det blir en intim joik rett fra sjela . Og kanskje blir det tid til en kaffe med Madonna?

PODCAST: Keiino-Fred svarer på de ti mest populære søkene om ham.