Dette er Karasjok skoles nye rektor

Karasjok kommune har ansatt Jan Gunnar Johansen som rektor ved barne- og ungdomsskolen.

Jan Gunnar Johansen

Jan Gunnar Johansen er 52 år gammel og blir den nye rektoren ved Karasjok skole.

Foto: Piera Balto / NRK

– Det skal bli fint å begynne i stillingen. Skolen har mange dyktige medarbeidere, som sammen med meg er klare til å ta tak i de utfordringene vi står overfor, sier Jan Gunnar Johansen til den samiske avisen Ávvir.

Johansen er 52 år gammel, født og oppvokst i Karasjok og har jobbet som lærer i rundt 20 år. Han begynner i rektorstillingen 1. august.

Stillingen utlyst mange ganger

Karasjok kommune har utlyst rektorstillingen flere ganger, med blant annet Jan Gunnar Johansen som en av søkerne. De andre gangene har ingen av søkerne blitt funnet verdig stillingen, før Johansen nå anettes.

Johansen sier imidlertid til Ávvir at han ikke vil kommentere ansettelsesprosessen.

– Jeg konstaterer at kommunen har vedtatt å lyse ut denne stillingen flere ganger, men jeg har ikke noen ytterligere kommentar til det, sier Johansen til avisa.

Elfrid Boine

Rådmann Elfrid Boine.

Foto: Monica Falao Pettersen / NRK

Dette sa rådmann Elfrid Boine til NRK 28. august 2015:

– Vi ønsker å få et bredere grunnlag av kandidater som søker. Vi håper å få mange fine aktuelle søkere, uttalte Boine.

Lederen for kultur- og oppvekstavdelingen i kommunen, Arnulf Soleng, som nå har ansatt Johansen, vil heller ikke kommentere ansettelsesprosessen.

– Jeg har nettopp begynt i denne stillingen, og derfor har jeg ikke hatt fullmakt til å ansette noen. Trolig ville kommunen ha flere søkere til stillingen siden de har valgt å lyse ut stillingen flere ganger, antyder Soleng.