NRK Meny
Normal

Dette er innbyggernes favorittordførere

To kandidater skiller seg klart ut i en fersk måling om hvem som bør bli ordfører i Tysfjord den kommende perioden.

Tor Asgeir Johansen og Filip Mikkelsen

Tor Asgeir Johansen (Ap) og Filip Mikkelsen (Felleslista) er de soleklare favorittene til å fylle ordførerrollen.

Foto: Simon Piera Paulsen / NRK

Valglogo

En fersk meningsmåling viser at sittende ordfører, Tor Asgeir Johansen (Ap), er ordførerfavoritt i Tysfjord med 20,3 prosent oppslutning. Like i hælene er Filip Mikkelsen (Felleslista) med sine 16,4 prosent.

Det er Johansen fornøyd med.

– Det tar jeg som en tillitserklæring. Jeg ønsker å bidra til at folk har det best mulig og er kjempeglad for at folk svarer slik på det, sier den nåværende ordføreren.

Meningsmåling ordfører i Tysfjord

Nærmere halvparten har ikke bestemt seg for hvem de ønsker som ordfører.

Foto: Simon Piera Paulsen / NRK

– Lav oppslutning

Men hans nærmeste konkurrent, Filip Mikkelsen (Felleslista), mener en så lav oppslutning for en sittende ordfører tyder på det motsatte.

– Det er overraskende at sittende ordfører får så lav oppslutning. Årsaken til det tror jeg er at mange er usikker på om han er den rette til å føre Tysfjord ut av den økonomiske krisen som vi er i.

– Arbeiderpartiet og Tverrpolitisk liste har hatt posisjonen denne perioden, og jeg mener at de ikke gjort en god jobb når det gjelder den økonomiske utviklingen i Tysfjord. Vi er i en økonomisk krisesituasjon.

Et positivt signal

Mikkelsen tar også sin oppsluting som en tillitserklæring.

– Det er hyggelig måling for min person. Det tar jeg som et positivt signal fra befolkningen. Sammenlignet med sittende ordfører så er det bra tall.

Mye diskusjon

Tor Asgeir Johansen mener det er naturlig at Mikkelsen puster ham i nakken, bare fire prosentpoeng bak.

– Felleslista og Filip Mikkelsen er jo opposisjonen. Så det er naturlig at det er slik. Det er de vi har diskutert mye med, for å si det sånn.

Ikke avgjort

Men valget ser ikke ut til å være avgjort. Hele 47,4 prosent av de 162 spurte vet ikke hvem de ønsker som ordfører.

– Det er viktig å være på hugget når det er så mange som nesten 50 prosent som ikke har bestemt seg, konkluderer Arbeiderpartiets Tor Asgeir Johansen.

Ni-åtte

Posisjonen består av Arbeiderpartiet og Tverrpolitisk liste med ni representanter, mens Felleslista, Senterpartiet, Sosialistisk venstreparti og Tysfjord bygdeliste er å regne som opposisjonen med åtte representanter.

Arbeiderpartiet og Felleslista er de største partiene med henholdvis seks og fem representanter i kommunestyret.