NRK Meny
Normal

Det flagges på halv stang i Utsjok

Knivstikkingen som førte til at en 17 år gammel gutt i Utsjok døde i dag har ført til sjokk og dyp sorg.

Created by InfoDispatcher

Utenfor kommunehuset i Utsjok vaier både det finske og samiske flagget på halv stang i dag. Reporter: Dan Robert Larsen - Foto: Vanja Ulfsnes

Den drepte 17-år gamle gutten var elev ved den videregående skolen i Utsjok. Skolen ligger i det lille tettstedet Utsjok i Tanadalen, tett ved norskegrensa.

Et redningshelikopter fra norsk side sto klar til å frakte den knivstukkede eleven til sykehus, men han døde før helikopteret rakk å ta av.

– Ennå ikke oversikt over det som skjedde

Den antatte gjerningsmannen, en mannlig voksen student i begynnelsen av 30-årene, er arrestert.

– Vi har ennå ikke fullstendig oversikt over hva som egentlig skjedde. Derfor er det altfor tidlig å komme med flere detaljer, men vi håper på å ha en bedre oversikt i morgen, sier overkonstabel Jaakko Määkelä til NRK.

(Artikklen fortsetter under bildet)

Finsk politibil, knivstikking i Utsjok

Politiet vokter nå inngangen til Utsjok videregående skole. Det er viktig å sikre alle bevis.

Foto: Dan Robert Larsen / NRK

Politiet fikk melding om hendelsen rundt klokken 12:00 fredag, og de øvrige elevene ved skolen ble evakuert til en annen bygning ved skolen. Kort tid etterpå kunne politiet melde om at situasjonen var under kontroll.

Flere vitner er avhørt og det er på det rene at knivstikkinge skjedde i et klassrom mens undervisningen pågikk.

En barnehage som ligger like ved skolen, ble også evakuert. Både ambulanse og brannvesen rykket ut da skolen slo alarm om hendelsen.

– Sørger sammen

Utsjok kommune har stilt kriseteamet sitt til disposisjon for elever og lærere som måtte ha behov for å snakke med helsepersonell.

I tillegg arrangeres det denne helgen, i samarbeid med kirken, treff for ungdommer i hele kommunen.

– Dette er selvfølgelig et stort sjokk for oss som bor i kommunen, men vi er sammensveiset og står sammen, ingen skal behøve å sørge alene, sier administrativ leder i Utsjok kommune Vuokko Tieva-Niittyvuopio.

Politiet har valgt å stenge skolen for helga slik at de kan sikre bevis. Skolen voktes av en væpnet vakt fra den finske grensevakttjenesten.