Debuterte i «Glassdukkene»

Juss-studenten debuterte som skuespiller, men hun holder fast på den norske lovboken.

Guro Olaussen

Guro Olaussen studerer juss i Universitetet i Tromsø for tiden. Hun kan tenke seg mindre skuespilleroppdrag, men studiene er førsteprioritet.

Foto: Dragan Cubrilo / NRK

– Det var utrolig gøy, og jeg kunne absolutt tenkt å gjøre mer skuespill ved siden av studiene, sier Guro Olaussen.

  • Sjekk video lenger nede i saken

Jenta fra Karasjok debuterer i kveld som skuespiller i den norske filmen «Glassdukkene». Selv om hun fikk en liten rolle i Nils Gaups spillefilm, så er hun nøktern om hun vil satse som fulltidsskuespiller. Hun ønsker først og fremst å fullføre juss-studiene ved Universitetet i Tromsø(UiT).

– Jeg har ønsket å bli advokat siden jeg var ti år gammel, sier hun.

Krimthrilleren tar utgangspunkt i en krimbok som legen og forfatteren Jorun Thørring har skrevet. Dette er den første boken om politietterforskeren Aslak Eira i en triologi serie. Alle bøkene skal etter planen filmatiseres.

– Mer action

Regissør Nils Gaup sier at det var utfordrende å lage filmen. Han ønsket mer action og valgte derfor å sette flere scener utendørs.

– Det er en klassisk krim der et menneske blir drept og en etterforsker blir satt på saken for å løse ugjerningen. Utfordringen var å få litt mer fart i filmen. Mer action, sier Gaup.

Han forteller også at de er veldig takknemlige for den hjelpen de fikk hos lokalbefolkningen. De fikk helikopter til disposisjon for å filme enkelte scener. I tillegg var Tromsø brannvesen behjelpelig med kran.

– Vi opplevde lokalbefolkningen som veldig behjelpelig, og vi setter stor pris på det, sier han.

Dro på kino i lag med venninnene

Guro Olaussen har sett filmen allerede på onsdag på førpremiere visning, men fikk med seg venninnene til selveste norgespremieren på fredagskvelden.

–Jeg skulle gjerne ha sett filmen for første gang i lag med venninnene mine, fordi de gir meg de beste reaksjonene, sier hun.

Guro Olaussen tok med seg venninnene sine på norgespremiere, for å se hennes filmdebut.

Foto/redigering Dragan Cubrilo

Venninnegjengen var veldig fornøyd med filmstjerna deres, spesielt Signe.

– Jeg synes Guro var den beste av alle, sier hun.

Blir det Hollywood neste, Guro?

– Helt sikkert ikke med det første, men... Oh nei! Herregud hvem vet. Men æ skal først og fremst fullføre studiene og bli jurist.

Treer til femmer

Tromsøværingene som var å så på Glassdukkene var veldig fornøyde med å se hjemområdet deres bli om til en filmscene. Gjennomsnittet ga filmen en sterk firer.

For enkelte var det ikke bare den kjente naturen som de likte, men de sa det var koselig å se kjentfolk på film.