NRK Meny
Normal

Dalai Lama får utmerkelse

Den 17. oktober mottar Dalai Lama den amerikanske kongressens høyeste utmerkelse for sitt arbeid for internasjonal fred og forsoning, melder  Den norske Tibetkomiteen i en pressemelding.

Nobels Fredspris 1989 til Dalai Lama
Foto: Falch, Knut / SCANPIX

Prisen er også en anerkjennelse av Dalai Lamas iherdige innsats for å finne en løsning på Tibentkonflikten gjennom dialog med det kinesiske lederskapet.

President George W. Busk vil overrekke den medaljen til Dalai Lama på Onsdag, 17 Oktober, 2007, i en seremoni i den Forente Stater Capitol Rotunde. (Washington)

George W. Bush
Foto: JIM YOUNG / REUTERS

Bred støtte i kongressen

At Dalai Lama skulle bli tildelt denne utmerkelsen hadde bred støtte fra begge politiske partier som til sammen utgjorde over to tredjedeler av kongressen.

“Denne utmerkelsen er en indikasjon på fortsatt internasjonal anerkjennelse og takknemlighet for Dalai Lamas bidrag til en fredligere og bedre verden, sier Chungdak Koren leder av Den norske Tibet Komité”.

Første asiat

Det er første gang at en asiater har fått tildelt denne høye utmerkelsen.

Tidligere mottakere av medaljen inkluderer George Washington, Pave John Paul II og Nobels fredsprisvinnere slik som Nelson Mandela og Elie Wiesel.

Dagen markeres

“Denne dagen vil bli merket og feiret av tibetanere og Tibet organisasjoner verden over.

Her i Oslo vil det Tibetanske samfunn i Norge markerer begivenheten onsdag den 17.oktober klokken 12:00 ved Karma Tashi Ling Buddhistsenter på Bjørndal”, sier Nyima Yangchen leder av Tibetanske samfunn i Norge”.