NRK Meny
Normal

Tillater ikke slike markeringer

Det internasjonale fotballforbundet Conifa vil ikke tillate noen form for politiske markeringer under sommerens Conifa World Cup, i Östersund i Sverige,som er første uka i juni.

Padania supportere

Padanske tilskuere under Viva World Cup i 2009, i Italia.

Foto: Sigve Nedredal / NRK

Conifa er klar over at flere av lagene som deltar under sommeren turnering i Östersund, er autonome områder og områder som jobber for å bli selvstendige stater.

– Det står helt klart i vårt reglement at vi ikke godtar noen form for politiske innblandinger i det sportslige, og om det skulle skje til sommeren vil det føre til sanksjoner for lagene, forklarer Conifa president, Per-Anders Blind.

12 lag med

Lagene som er med i Conifa World Cup, i Östersund er:

Kurdistan (ekstern side) , Sápmi, Nagorno-Karabakh (ekstern side) , Aramean Suryoye (ekstern side) , Zanzibar (ekstern side) , Abkhasia (ekstern lenke) , Darfur united (ekstern side om konflikten i Darfur) , Oksitania (ekstern side) , Tamil Eelam /ekstern side om tamiltigrene) , Québec (ekstern side) , Ellan Vannin (ekstern side) og Padania (ekstern side) .

For Conifa er dette lag som har gått gjennom et nåløye for å komme med, for president Per-Anders Blind mener at alle lag ikke kommer med, fordi mange vil ha politiske målsettinger med å bli med i Conifa.

Per-Anders Blind

Conifa president Per-Anders Blind vil ikke tillate politiske markeringer fra lag som deltar i sommerens Conifa World Cup.

Foto: Privat

– Vi har mange lag som vi har måtte si nei til, fordi de ikke oppfyller våre krav til medlemskap, sier Blind.

Unngå Padania reprise

Under Viva World Cup i 2009, som det internasjonale fotballforbundet N.F.-Board arrangerte i Padania, i Italia, brukte det politiske partiet Lega Nord fotballturneringen som en politisk markering.

Dette vil ikke Conifa godta og har ryddet opp i deres fotballforbund, som har måtte starte helt på nytt uten noen tilknytning til Lega Nord.

– Vi kommer aldri til å tillate noen form for slike demonstrasjoner, derfor måtte Padania rydde innad i eget fotballforbund før de fikk bli med i Conifa, forklarer Per-Anders Blind.

Dette er Conifa (ekstern side på engelsk).