FRP-brødre må forlate ordførerstolen

Brødrene Hans og John Karlsen må forlate ordførerstolene etter kommunevalget. Begge sitter nå som ordførere i henholdsvis Lyngen og Nordreisa kommune i Nord-Troms.

Frp-politiker
Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Begge er skuffet over valget, men håper på en snuopperasjon ved neste kommunevalg. Karlsen brødrene mener de har løftet opp kommunen, spesielt når det gjelder økonomi.

Trend for hele landet

John Karlsen
Foto: Lars Egil Mogård / NRK

Fremskrittspartiet har gjort generelt dårlig valg over hele Norge. Og ordfører i Nordreisa, John Karlsen sier at denne trenden startet allerede for to måneder siden, med blant annet Birkedals saka i Stavanger, og etter det har det gått nedover med partiet.

Hans Karlsen
Foto: Klemet Anders Sara / NRK

Hans Karlsen (FRP) har vært ordfører i Lyngen i en periode. Han sier at de har bygd ny skole, restaurert sykehjemmet og at de gikk overskudd på 7,1 millioner kroner i fjor. Han forstår ikke hvorfor de er blitt valgtaperne i Lyngen. Nå er eneste mulighet å fri til Senterpartiet for å flertallet i kommunestyret.

Også lite støtte i de samiske kommunene

FRP har også dårlig oppslutning i de samiske kommunene. Kautokeino mista sin eneste representant i kommunestyret og fikk bare 3,5 % av stemmene. Porsanger hadde fem representanter til i går, men mista to ved gårsdagens valg. Tana, Nesseby mista hver en representant. Lavangen derimot fikk 16,7 prosent og fikk to representanter i kommunestyret, men de stilte ikke liste i 2007.

Hør ordfører John Karlsen i Nordreisa om nederlaget:

Hør ordfører i Lyngen om det dårlige valget: