Bombetrussel mot åpningen av Viva World Cup

– Bombetrusselen er bare rykter, sier presseansvarlig i Viva World Cup. Men samtidig går det forskjellige rykter av forskjellig alvorlighetsgrad.

Stadio Silvio Piola

Stadio Silvio Piola ligger i Novara distriktet i Nord-Italia.

Foto: Sigve Nedredal / NRK

Den angivelige bombetrusselen kom mandag mot Stadio Silvio Piola i Milano i Italia hvor åpningen av Viva World Cup fant sted. På samme stadionen ble de to første kampene spilt.

Da det på mandag ble stilt spørsmål om hvorfor det var så mange politifolk på stadioen, var svaret at dette er vanlig på fotballkamper.

Bombetrussel mot omstridt politiker

Media officer Grzegorz Szopa

Media officer Grzegorz Szopa for N.F.-Board.

Foto: Sigve Nedredal / NRK

Tirsdag bekreftet presseansvarlig Grzegorz Szopa at det gikk rykter om en bombetrussel mot politikeren Umberto Bossi som er leder av partiet Lega Nord (Nordligaen).

Han og partiet ønsker at den nordlige delen av Italia skal være separat fra Sør-Italia. De mener at det rike nord ikke skal subsidiere de fattige områdene sør i landet.

Politikeren er ikke like populær i visse områder og kretser og det var visstnok derfor bombetrusselen kom.

Kom til selve kampen

Presseansvarlig Szopa sier at det ikke ble funnet noen bomber, og at det aldri var fare for publikum og spillere på stadionen.

Politikeren Umberto Bossi var ikke tilstede under selve åpningsseremonien, men kom til kampen mellom Padania og Oksitania.

NRKs reporter klarte ikke å komme i kontakt med politikeren på tirsdagen. Heller lyktes det ikke å få bekreftet hvem som kom med trusselen og alvorlighetsgraden av den.

Padania supportere

Bildet viser at fotball og politikk blandes. Langs veiene er det skrevet lignende slagord.

Foto: Sigve Nedredal / NRK