Hopp til innhold

Boalvvir med millionunderskudd

Boalvvir BA hadde tre millioner kroner i underskudd i fjor.

GULDAL: Boalváris vuolláibáza

Robert Hermansen

Styreleder Robert Hermansen i Boalvvir BA

Foto: Scanpix / NRK

Styreleder Robert Hermansen i Boalvvir BA sier at selskapet tåler dette, fordi de hadde regnet med underskudd på grunn av oppstartskostnader selskapet har hatt.

- Takler underskuddet

- Boalvvir har finansiell styrke til å takle det underskuddet, sier Hermansen.

Blant annet har kjøpet av den mye omtalte reinflokken hvor dyrene var avmagret, og reineieren til slutt endte opp med en anmeldelse for brudd på dyrevernloven, ført til underskuddet.

- Vi hadde relativt store oppstartsomkostninger, som man må ha når man starter en forretning. Vi hadde også noen ekstraordinære utgifter i forbindelse med et parti reinkjøtt som ikke ble godkjent.

Gjeld til slakteri

Boalvvir BA har i tillegg gjeld til slakteri. Slakteriet MT Slakt i Kautokeino slaktet for Boalvvir BA i fjor, men har fortsatt ikke fått betalt for slaktinga, selv om dette skulle vært betalt allerede for et år siden. Det forteller Mikkel Triumf i MT Slakt.

Triumf vil ikke fortelle akkurat hvor mye penger det er snakk om, men sier at det er snakk om over hundre tusen kroner. Triumf vet ikke om han vil slakte mer for Boalvvir, fordi han ikke vet hvordan situasjonen til Boalvvir er. Han sier at Boalvvir har bedt om et møte med ham, og derfor vil ikke han kommentere saken mer.

Styreleder Robert Hermansen i Boalvvir BA forteller at Boalvvir fortsatt vil kjøpe inn rein og organisere slakting. 

Korte nyheter

 • Noreg spyttar inn 270 millionar kroner i klimafond til fattige land

  Ei rekke land skal betale inn store summar i eit fond til fattige land råka av klimaendringar. I dag blei det klart kor mykje Noreg bidreg med.

  170 verdsleiarar er samla i Dubai og skal i to veker gjennom beinharde klimaforhandlingar.

  Til no har det ikkje vore kjend kor mykje Noreg vil bidra med, men i dag var Jonas Gahr Støre på talarstolen i Dubai og sa at Noreg vil gi 25 millionar dollar til fondet.

  Det svarar til 270 millionar kroner.

 • Her mottar arkitekten prisen for årets styggeste nybygg

  Arkitekt Monalf Figenschau mottok i dag prisen for årets styggeste nybygg, som gikk til Moxy-hotellet i Tromsø.

  Arkitektopprøret deler ut prisen, i år for tredje gang.

  – Grøss er ikke akkurat et positivt ord, men med prisen er vi i celebert selskap med flotte bygg som har vunnet tidligere, sier Figanschau.

  Tidligere har Munchmuseet og Nasjonalmuseet vunnet grøssprisen.

  – Det som er bra med dette er at det vekker debatt om arkitektur og byutvikling. Det ønsker vi velkommen.

  Figenschau mottok prisen på lørdagens Helgemorgen.

  Monalf Figenschau
  Foto: Erik Waagbø / NRK
 • Sjømat Norge ser mange gode nyheter i avtale om tollfrie kvoter mellom Norge og EU

  Sjømat Norge skriver i en pressemelding at Norge ikke har frihandel med sjømat til EU og handelen reguleres av et lappeteppe av ulike avtaler, blant annet midlertidige kvoteavtaler. Den kvoteavtalen som nå er inngått gir bedre betingelser for enkeltprodukter i de kommende syv årene.

  Forhandlingene med EU har tatt tid, noe som har medført at norsk sjømateksport har stått uten en rekke tollfrie kvoter i mer enn to år, skriver de videre.

  – Jeg ser flere lyspunkter i avtalen som nå er på plass mellom EU og Norge, selv om den samlede markedsadgangen til EU for norsk sjømat fremdeles ikke er god nok, sier Stine Akselsen, direktør for industri og handel i Sjømat Norge i pressemeldingen.