NRK Meny
Normal

Ble nummer to i Pasvik Trail

Berit Astrid Utsi fra Karasjok ble nummer to i hundeløpet Pasvik Trail 8-spann.

Berit Astrid Utsi ved målplasseringen

Her har Berit Astrid Utsi akkurat passert mållinjen.

Foto: Privat.

– Jeg er kjempeglad, endelig lyktes vi. Jeg har deltatt to ganger tidligere, og da har hundene parkert, det vil si at de ikke løper mer. Så jeg er kjempeglad nå for at det gikk så bra. Målsettingen min var å bli blant de ti beste, så å bli nummer to var utrolig morsomt, sier en glad Berit Astrid Utsi.

Tror at hun kunne ha vunnet

Utsi forteller at hun tror at hun kunne ha vunnet om lederhunden deres hadde vært frisk og vært fremst. Hun var bare 11 minutter bak vinneren.

Berit Astrid Utsi før start

Berit Astrid Utsi før start.

Foto: Privat

– Lederhunden vår ble syk, så jeg kjørte mye med bare sju hunder. Så fikk vi låne en hund fra en venn, men våre hunder var så sterke at den lånte hunden ikke klarte å følge med. Så da måtte vi ta den hunden ut. Jeg tror jeg hadde vunnet hvis jeg hadde hatt vår hund aller fremst, sier hun.

Utsi forteller at hun har trent mye før løpet, hun har kjørt ca. 4000 km før løpet.

– Det tar tid å trene og man må kjøre mye med hundene.

For å hevde seg i toppen, så sier Berit Astrid Utsi at det ikke er bare hundene som må være i god form, men også føreren.

Hundestell ved sjekkpunkt

Hundestell på sjekkpunktet Vaggetem.

Foto: Privat.

– Jeg måtte løpe mye i siste etappe, da var det mye oppover bakker. Så da løp jeg opp de bakkene så hundene ikke blir slitne. Jeg har trent mye på kondisjonen i år, løpt mye på tredemølle. Så for å hevde seg helt i toppen, må man selv være i god fysisk form, forteller hun.

Fått mye hjelp

Utsi forteller at hun ikke hadde klart seg uten hjelperne.

– Jeg hadde ikke klart meg uten hjelperne, det er de som vet og bestemmer når jeg skal hvile og kjøre. De har utarbeidet kjøreplanen for meg. Så hjelperne mine har vært utrolige viktige for meg, sier hun.

Satser mot neste års Finnmarksløp

Utsi forteller at planen fremover er å satse mot neste års Finnmarksløp.

Utsi bak hundespannet

Her er Berit Astrid Utsi bak hundespannet.

Foto: Privat.

– Vi skal ha to spann med da, A-spann og B-spann. Jeg kjører A-spannet og Børge Johansen kjører B-spannet. Nå har jeg fått mersmak, og satser på å bli blant de ti beste under Finnmarksløpet. Så nå må vi trene mye før neste års løp, sier en glad Berit Astrid Utsi.