NRK Meny
Normal

Biru Baby slipper ny singel

Lørdag slipper det samiske bandet Biru Baby den nye singelen «Darkness of Sunshine».

Biru Baby live i Enare august 2017

Biru Baby er kjent som et bra live-band. Her fra en konsert i Enare i Finland i august 2017.

Foto: Dan Robert Larsen / NRK

«Darkness of Sunshine» er den første singelen i albumet «Ancient Call», som kommer i 2018.

Bandet beskriver det kommende albumet som er 8-kapitlers reise gjennom Sápmi/Finnmark, urmennesket i en moderne verden og musikerens paradoksale tilværelse som avhengig av både kommersiell suksess og kunstnerisk utfoldelse.

Musikken er en sjanger-blanding som beskrives som det beste av Die Antwoord, Babymetal og The Prodigy.

Den dagen sola forsvinner

Biru Baby ble startet i 2014 og har sakte men sikkert bygget opp en undergrunn-fanbase. De er kjent som et dyktig live-band med et heidundrende sceneshow.

Bandet har fokusert på å utvikle sitt kunstneriske uttrykk i en blanding av EP-utgivelser, musikkvideoer og surrealistiske live-opptredener.

Grunnstammen i Biru Baby består av tidligere medlemmer av Alta-bandet Cyaneed, som skrev tittellåta «Dødsmaskin» til Tommy Wirkolas debutfilm «Kill Buljo» i 2006.

Biru Baby lávlu Hánná

Vokalisten i Biru Baby kaller seg for Hánná Rein.

Foto: Tanja Linnea Eriksen Norbye / NRK

Avisa Nordlys skrev i 2014 under tittelsen «Definitivt ikke småjenter lenger» følgende i sin anmeldelse av konsert i Parkteateret i Oslo:

«De kjører et gjennomført show fra start til slutt; med koreograferte dancemoves, glatte overganger mellom låtene og en dose teatralske virkemidler som kan måle seg med Alice Coopers sceneshow.»

Under bransjefestivalen «Trondheim Calling» i 2016 fikk bandet den uoffisielle tittelen vinnere av festivalen blant bransjefolk, journalister og publikum.

«Darkness of Sunshine» slippes 25. november, dagen da solen forsvinner fra gruppas hjemby Alta og mørketiden tar over.