NRK Meny
Normal

Bevisstløs etter en snøskuterulykke

– En person er bevisstløs og hardt skadet etter at to personer på en snøskuter kjørte på elg i Karasjok sentrum, forteller politibetjent Frank Nilsen ved Karasjok lensmannskontor.

Frank Nilsen

Politibetjent Frank Nilsen forteller at de skadde ble fraktet med snøskuter til bilveien.

Foto: Ann-Irene Buljo / NRK Sápmi

Ulykken skjedde mandag kveld ca. kl. 21.20 på Karasjokelva i sentrum av bygda.

– Personen som er hardest skadet er sendt til Universitetssykehuset Nord-Norge med Sea King redningshelikopter, forteller operasjonsleder Torfinn Halvari ved Øst-Finnmark politidistrikt.

Videre forteller han at den andre pesonen er sendt til Hammerfest sykehus. Det er uvisst hvor hardt skadet vedkommende er.

Ambulanse, politi og brannvesen rykket ut i 21.30 tiden mandag kveld etter at AMK fikk melding om en snøscooterulykke på elva Kárášjohka.

Politiet undersøker ulykkesstedet

Frank Nilsen ved Karasjok lensmannskontor fortalte til NRK Sápmi i 22.00 tiden at en person var bevisstløs etter ulykken som fant sted i 25 minusgrader. Det ble brukt snøskuter med slede for å frakte de skadde til bilveien.

Politiet undersøker nå skadestedet.

Se intervju med politi Frank Jensen under.

– Det vil bli gjort både taktiske og tekniske undersøkelser. Vi vil ta bilder av stedet der ulykken fant sted og snakke med de involverte så fort det lar seg gjøre, forteller operasjonsleder Halvari.

Er det vitner til ulykken bortsett fra de involverte?

– Nei, politiet vet ikke om andre mulige vitner til selve ulykken.

Kommunikasjonsrådgiver Marit Einejord ved Universitetssykehuset Nord-Norge opplyser at det er fortsatt uvisst hvor hardt skadet de to personene er.