Beslagla 209 kilo fiskefilet – nok til 836 middager

Dette er Nord-Norges tredje største beslag, og ble gjort på Karigasniemi tollsted. Etter flere lignende beslag mener regiondirektøren for Tollregion Nord-Norge dette er et holdningsproblem.

Beslaget på 209 kg fiskefilet ved tollstedet Karigasniemi

BESLAGET: Til sammen var det snakk om et tosifret antall kasser som all fisken var lagt i.

Foto: Tolletaten

Bobilen som ble kjørt av to personer fra Litauen ble søndag klokken 23:40 stoppet på tollstedet, som er rundt to mil unna Karasjok sentrum.

Regiondirektør Atle Joakimsen i Tollregion Nord-Norge mener dette nå begynner å bli et problem.

– Den siste tiden har vi ofte hatt beslag, det begynner å skje litt for ofte nå. Når vi snakker om 209 kilo fiskefilet, kan dette regnes om i 836 middager, så det er ganske mye.

Atle Joakimsen

ANSVAR: Regiondirektør Atle Joakimsen opplyser at hver person har ansvar for å sette seg inn i de reglene som gjelder det aktuelle landet.

Foto: Dan Henrik Klausen / NRK

Ifølge Joakimsen burde turistene ha kjennskap til reglene som gjelder i Norge. De skal få opplysninger om reglene flere plasser, samtidig som også hver person må sette seg inn i reglene.

– De får opplysninger om de gjeldende reglene på fiskecamper og i brosjyrer. De besøkende har et eget ansvar for å sette seg inn i de regler som gjelder i Norge på dette området.

Laster Twitter-innhold

Litauerne, som ble tatt av tolletaten, prøvde å føre ut fiskefileten ved å dekke til fangsten i plast bak i bagasjerommet på bobilen de kjørte med. Joakimsen opplyser til NRK Sápmi at det er første gangen de har gjort et slik beslag i en bobil.

– Kassene var dekt til, men når det er snakk om så mange kasser og kilo så er det jo en godt synbar last.

Etter de ble stoppet så veide tollerne alle kassene og endte opp på 209 kilo. Fisken er nå i tolletatens varetekt før den skal bli destruert. Forelegget ble sendt av politiet klokken tre på natten til tolletaten.

Laster kart, vennligst vent...