NRK Meny
Normal

Bergstø innstilt som ny nestleder i SV

En enstemmig valgkomitè i SV har innstilt finnmarkingen Kirsti Bergstø som ny nestleder.

Kirsti Bergstø, SV

35-åringen fra Nesseby i Finnmark har markert seg som politiker og 18. mars blir Kirsti Bergstø trolig valgt som nestleder i SV.

Foto: Ksenia Novikova / NRK

– Jeg er veldig glad for å være innstilt som nestleder og håper å få landsmøtets tillit til å bidra enda mer i kampen mot økende forskjeller og rasering av distriktene. Norge trenger en ny kurs, og da trenger vi et sterkt SV som jobber for omfordeling, styrka velferd og mer likestilling, sier Kirsti Bergstø til SVs hjemmeside.

Bergstø er 35 år og kommer fra Nesseby i Finnmark. Hun er utdannet barnevernspedagog og sitter nå i arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget.

Audun Lysbakken

Audun Lysbakken er innstil til gjenvalg som leder i SV.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Bergstø har tidligere jobbet med mennesker med utviklingshemming, i NAV og ved krisesenter for voldsutsatte. Hun har vært statssekretær i barne- og likestillingsdepartementet og vara til kommunestyret i Nesseby og fylkestinget i Finnmark.

Partiet holder landsmøte 16.-19. mars, og valget av ny ledelse avholdes lørdag 18. mars.

– Dyktig politiker

Audun Lysbakken fra Hordaland og Snorre Valen fra Sør-Trøndelag er innstilt til gjenvalg som leder og nestleder.

– Kirsti Bergstø er en dyktig politiker som har markert seg på stortinget, og til sammen får vi nå en veldig god ledertrio for SV, sier leder i valgkomiteen Bård Vegar Solhjell.

Bård Vegar Solhjell

Leder i valgkomiteen, Bård Vegar Solhjell sier at Kirsti Bergstø er en dyktig politiker.

Foto: Amanda Åsberg

Avtroppende partisekretær, Kari Elisabeth Kaski, som er førstekandidat til Stortinget fra Oslo, er innstilt som medlem i Arbeidsutvalget i SV, og går dermed inn som den femte personen i ledelsen. Kaski er 29 år og kommer fra Kirkenes i Finnmark. Hun har vært medlem av sentralstyret i Natur og Ungdom og nestleder i Miljøorganisasjonen Zero.

Til å overta jobben som partisekretær er valgkomiteens innstilling delt mellom Audun Herning og Andreas C. Halse.