Ber styret i SSL om å trekke seg

Tidligere fotballpresident Leif Isak Nilut ber styret i Sámi spábbačiekčanlihttu/Samisk fotballforbund om å trekke seg fordi de ikke tar ansvar, skriver Ávvir.

Leif Isak Nilut
Foto: Ã…se Pulk / NRK/Ã…se Pulk

Nilut forklarer til avisen at styret ikke er ferdig med regnskapet, de har ikke fått laget tiltaksplan for 2011 og mange har ikke fått utbetalt reiseregninger de har sendt inn.

Skal til Sametinget

Leif Isak Nilut styrte Samisk fotballforbund, SFF frem til 2008, etter det har Mikkel Isak Eira vært president i SFF.

– Styret har ansvar for at regnskapet er ferdig, samt at den er godkjent, for alt dette skal jo til Sametinget hvor de får støtrte til driften, forklarer Nilut.

Leif Isak Nilut kommer med bekymringene i Ávvir og ser slutten for Samisk foballforbund om ingen tar tak i disse sakene straks.

Bør vurdere sine plasser

Nilut er klokkeklar i hva som må gjøres.

– Om ikke styret klarer å ta seg av disse sakene bør man vurdere å trekke seg å få inn folk som kan ta seg av dette arbeidet, anmoder Leif Isak Nilut.

Styremedlem Inger Marie Gaup Eira sier til avisen at alle forsinkelser skyldes at de som jobber med regnskapet ikke er ferdige med den, selv om de flere ganger skal ha purret på den.

– Dette fører til forsinkelser over hele linja, men vi håper at vi snart skal få det ferdige regnskapet, forklarer Eira.

Etterlyser regnskapet

Sametinget venter på 2009 regnskapet, tiltaksplanen for 2011 og budsjettet for 2011 fra Samisk fotballforbund.

Om ikke Samisk fotballforbund får dette klart, vil de ikke få resterende beløp på 150.000 kroner for 2010 og de kan heller ikke vente noe for 2011.