NRK Meny
Normal

Ap om Vibeke Larsen: Håper hun ikke bruker Tråante 2017 til å samle underskrifter

Ledelsen i same-Ap ber Vibeke Larsen ha fokus på feiringen av Tråante 2017 og oppgavene som sametingspresident, og ikke det nye partiet hun er i gang med å starte.

Inga-Lill Sundset

leder av Samepolitisk Råd i Arbeiderpartiet, Inga Lill Sundset ber Sametingspresidenten prioritere oppgaven som Sametingspresident i stedet for partietablering.

Foto: Privat

Sametingsgruppen i Arbeiderpartiet er skeptisk til at Vibeke Larsen bruker samenes 100-års markeringen i Trondheim til å fronte arbeidet sitt med etableringen av et nytt parti. I går var Larsen åpen om at hun vil bruke denne uken i Trondheim til å samle inn underskrifter til et nytt samisk sosialdemokratisk parti.

Dette skjer samtidig som hun representerer det norske Sametinget i feiringen av samenes nasjonaldag og 100-års markeringen Tråante 2017.

– Presidenten må prioritere rett

Leder for Samepolitisk råd i Arbeiderpartiet, Inga-Lill Sundset, ber Larsen være forsiktig for ikke å skape et uheldig fokus på Sametinget.

‒ Jeg håper Vibeke Larsen prioriterer oppgaven som sametingspresident under Tråante 2017, og at hun ikke bare bruker anledningen til å samle underskrifter, sier Sundset.

Meldte seg ut av Ap

Etter nominasjonstap snudde sametingspresident Vibeke Larsen ryggen til Arbeiderpartiet, og er nå i gang med etablering av et nytt parti.

Vibeke Larsen har ikke vært tilgjengelig i dag for kommentering av denne saken.