NRK Meny
Normal

Ber ordføreren smake ferdigmat

På sykehjemmet i Kautokeino serveres visstnok Fjordlands ferdigmiddager daglig – nå utfordrer Lisa Baal ordføreren til å leve på kosten til de eldre.

Fjordland og Lisa Baal

Lisa Baal (innfelt) oppfordrer ordføreren og kommunestyret til å spise Fjordland i en hel uke – det samme som de eldre får servert på sykehjemmet.

Foto: Fotomontasje / NRK

– Ja, jeg har utfordret ordføreren på Facebook. Grunnen er ganske enkelt at det i det siste har blitt kjent at på sykehjemmet i Kautokeino serveres det Fjordland-ferdigmat til middag, forteller Lisa Baal.

Bystyret i Oslo skal spise sykehjemsmat

Inspirasjonen til Facebook-oppfordringen har Baal fått fra tidligere Frp-leder Carl I. Hagen.

– Alle har hørt historier om dårlig mat på sykehjem og jeg tenkte at vi kunne teste det selv. Vi vet at systemet er i orden. Dette handler om tilberedelsen på det enkelte sykehjem. Nå skal vi sette oss litt inn i dette og se om kompetansen er god nok, sa Hagen til nettavisen Osloby på mandag.

Dette har ført til at bystyret i Oslo under et av møtene sine skal få servert den samme maten som serveres hovedstadens eldre.

– De kan spise det samme

Baal synes dette er en passende utfordring til kommunestyret hjemkommunen hennes.

– Ok, når kommunestyret har besluttet at det er slik det skal være, vel, da kan de også selv spise ferdigmaten til Fjordland.

Men Lisa Baal vil at kommunestyret skal ta steget lenger – nemlig en hel uke med ferdigmat.

Hun vil rette søkelys på hvilken mat de eldre får servert.

– Man skal verdsette de eldre, og tilby dem god mat. De skal ikke få tilfeldig mat, eller tilbys ferdigmat hver dag. Når det gjelder Fjordland så vet jeg ikke hvor sunt eller billig det er, sier Lisa Baal spørrende.

Spent på om de tar utfordringen

NRK har foreløpig ikke lyktes å få svar på om Kautokeino-ordfører Klemet Erland Hætta ta utfordring eller ei.

Enn så lenge venter Lisa Baal i spenning.

– Jeg er spent på om de tar utfordringen.